Joghurtos torta Lujzikától

A következő torta pofonegyszerű. Az apropóját az adja, hogy Lujzikánk tegnap este tojt először, de úgy, hogy pont megroppant a héja a pulykatojásnak, úgyhogy fel kellett használni. Apa kijelentette, hogy na ebből most és azonnal és piskóta kell, hogy készüljön, tehát tortát kér a pocakja.

Árilag elég borsos, ha valaki pont ugyanígy akarja elkészíteni. A pulykatojásnak a darabára állítólag 250 Ft körül van ugyanis. Hát én majdnem leestem a székről (főleg, hogy nem is ültem ma reggel 6 óta), amikor meghallottam!

Megmutatom, mit csináltam közben, hogy hűlt a piskóta. Mert a nagylányom kezébe akadt a fotómasinéria, miután megpróbáltam a pulykaházaspárunkat lefotózni. Íme a bizonyíték, hogy nem csak nő vagyok, hanem férfi is – egyesek szerint ezt a munkát csak férfiak végezhetik. 😀

Joghurtos torta Lujzikától

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A tojásokból, cukorból, lisztből, citromhéjból, szódabikarbónából piskótát sütünk egy kisméretű (18 cm-es) kerek tortaformában.
  2. Ha kihűlt, kettévágjuk és mindkét “nyers” felét megkenjük a lekvárral.
  3. A krémhez felverjük a cukrászalapot és a joghurtot. Ezt elharmadoljuk, kétharmadát a tortába töltjük, a többivel bevonjuk a tetejét, kivéve kb. 2 evőkanálnyi mennyiséget, amihez hozzáadjuk a málnaaromát; ebből lesz a díszítés egyik része.
  4. A krémmel bevont tortát pár percre hűtőbe tesszük, addig gőz fölött megolvasztjuk a csokit, hozzáadva a körtelevet, a tejet és az olajat. Ezt a csokit tetszőleges formában ráfolyatjuk a torta tetejére-oldalára, majd újra pár percre a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen kellőképpen a csoki. Addig a málnaaromás fehér krémet nyomózsákba vagy pisztolyba töltjük, és a hűtött tortára nyomkodjuk. (Ezt a részt apa csinálta, kivette a kezemből, úgyhogy akinek nem tetszik, őt kell szidni! ;))
  5. Fél-egy óra állás után vágható, de addig érdemes hűtőben tartani.

Címkék: ,
Tovább a blogra »