Az emberek az élelmiszerek közel felét eldobják a túl hamar nekiinduló romlás miatt. Ez azt jelenti, hogy több ételt veszünk meg, mint amennyit el tudunk használni, mielőtt tönkremegy. Mi a megoldás? Állandóan elszaladni a zöldségeshez, vagy az erkélyre egy kis házi kertet építeni? Van, aki ezt nem teheti meg. De nekik sincs veszve minden! (Az egy másik bejegyzés lesz, hogy hogyan lehet 2 nm-en házi kertet varázsolni.)
Persze, sokan mondják, főleg táplálkozási tanácsadók, hogy használjunk több friss gyümölcsöt és zöldséget főzéskor, de ha nem tudjuk, hogyan kellene ezt meglépnünk, mondjuk télvízben és a tavasz elején, elég nehéz betartani a tanácsot.
Használjuk ezt az egyszerű trükköt, hogy megőrizzük a hagyma zamatát, frissességét, így nem kell aggódnunk amiatt, hogy amikor fel akarjuk használni, pont elkezdett penészedni! Ráadásul hónap végén határozottan jól jönnek ezek az eltett falatok 😉 Teljesen mindegy, hogy levesbe vagy mexikói ételekbe, egy jó pörköltbe vagy csak szendvicskrémbe, a lényeg, hogy gyorsan, könnyen használhatunk friss alapanyagot.
Van egy másik jó hírem: nem fogunk főzés közben sírni a hagyma illóolajától ezzel a módszerrel! A szemkifestés utáni főzőcskézéskor ez azt hiszem, elég jó hír. 😉
Elkészítés:
Főzéskor egyszerűen kiveszünk egy golyót a zacskóból és fel tudjuk használni ugyanúgy, mint ha frissen vágtuk volna fel a hagymát. Sőt, így még a szemünk sem fog könnyezni főzéskor, hisz már jó előre felaprítottuk a hagymát! 😉
Forrás: creativegreenliving.com