Hipercsirke

A hipercsirke név onnan ered, hogy hipergyorsan készen van, teljesen kezdő konyhatündérek is el tudják készíteni, és nem kell hozzá sok könyörgés, hogy aki elé odatesszük, meg is egye. Röviden. 🙂

Na meg úgyis régen volt már alfabétás recept, hát ez egy olyan. 🙂 Mert hátha van, aki  a most tanulgatja a konyhatündérkedés fortélyát. 😉

Hipercsirke

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A csirkemellfilét kockákra vágjuk.
  2. Egy serpenyőben zsiradékot melegítünk, ebbe tesszük a csirkemellkockákat, megszórjuk az ételízesítővel és a pizza fűszerkeverékkel, és egy fakanállal kevergetve megpároljuk, nyakon öntjük egy pohárnyi vízzel.
  3. Közben felteszünk egy lábasba vizet főni, beleteszünk egy csipet sót, majd amikor felforrt a víz, beleöntjük a száraztésztát.
  4. Visszalibbenünk a csirkehúshoz, ami ennyi idő alatt – kb. 10-12 perc – már kellően megpárolódott a serpenyőben, megkavarjuk, majd egy doboz frissfölbe keverjük az 1 evőkanálnyi lisztet, és ráöntjük a csirkehúsra. Összeforgatjuk, hozzáöntünk egy újabb pohár vizet, és pár percig hagyjuk, hogy főjön-párolódjon, majd elzárjuk a gázt/villanyt alatta.
  5. A tésztát leszűrjük, tálalásnál egy nagy merőkanálnyi tésztára teszünk egy merőkanálnyi szószos húst, majd bezsebeljük a dicséreteket.
  6. Jó étvágyat! 🙂

 

Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »