bopciblog

Vadulós kínai – hawaii pizza helyett

A vadulás az egyik hozzávalóban rejlik. Nem, nem vadrizs van benne. 🙂

A vadulás egy különleges fűszer eredménye, amit borókabogyónak hívnak, és nagyon-nagyon különleges ízt ad az ételeknek. Nem használtam még, de most kipróbáltam, és azt hiszem, fogom még használni a továbbiakban is – főleg, hogy a zacskóból pár szem hiányzik mindössze.

Ha valaki különleges ízvilágra vágyik, de egyben nem túlságosan akar elrugaszkodni a megszokott dolgoktól, ezt az ételt előszeretettel ajánlom neki.

Vadulós kínai

Hozzávalók:

  • 1 csirkemellfilé
  • 1 doboz ananászkonzerv
  • 1 doboz kukoricakonzerv
  • 25 dkg rizs
  • 1 nagy ek kókuszzsír
  • só, bors, 3 szem borókabogyó frissen összetörve

Elkészítés:

  1. A csirkemellfilét vékony csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben (wokban) a kókuszzsírt megmelegítjük, ezen megfuttatjuk a húst, megsózzuk és enyhén lepirítjuk.
  2. Megszórjuk borssal, hozzáadjuk a kukoricát és az ananászt (levével együtt), majd a borókabogyót kézzel-késsel összetörjük és úgy tesszük bele. Fedő alatt puhára pároljuk. Ez kb. 12 percet vesz igénybe. (A macskát közben kizavarjuk, aki beszökött a jó illatot megérezve. 😉 )
  3. Egy lábasban a rizst megfőzzük, ha akarjuk, zacskós rizst is használhatunk hozzá, át is lehet mosni nyugodtan utána. Én sima rizzsel csináltam, hisz evőpálcikával akartam enni, ahhoz pedig gombócban kell maradnia a rizsszemeknek, hogy élvezhető legyen. A családom többi tagja még(!) nem profi evőpálcikás, de a gyerekek igyekeznek azzá válni – apuci nem, valahogy nem fűlik a foga hozzá. 🙂
  4. Tálaláskor az egészet összeforgatjuk és úgy tesszük tányérra.

Jó étvágyat! 🙂

IMGP3403

 

Címkék: , , ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!