A vadulás az egyik hozzávalóban rejlik. Nem, nem vadrizs van benne. 🙂
A vadulás egy különleges fűszer eredménye, amit borókabogyónak hívnak, és nagyon-nagyon különleges ízt ad az ételeknek. Nem használtam még, de most kipróbáltam, és azt hiszem, fogom még használni a továbbiakban is – főleg, hogy a zacskóból pár szem hiányzik mindössze.
Ha valaki különleges ízvilágra vágyik, de egyben nem túlságosan akar elrugaszkodni a megszokott dolgoktól, ezt az ételt előszeretettel ajánlom neki.
Vadulós kínai
Hozzávalók:
- 1 csirkemellfilé
- 1 doboz ananászkonzerv
- 1 doboz kukoricakonzerv
- 25 dkg rizs
- 1 nagy ek kókuszzsír
- só, bors, 3 szem borókabogyó frissen összetörve
Elkészítés:
- A csirkemellfilét vékony csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben (wokban) a kókuszzsírt megmelegítjük, ezen megfuttatjuk a húst, megsózzuk és enyhén lepirítjuk.
- Megszórjuk borssal, hozzáadjuk a kukoricát és az ananászt (levével együtt), majd a borókabogyót kézzel-késsel összetörjük és úgy tesszük bele. Fedő alatt puhára pároljuk. Ez kb. 12 percet vesz igénybe. (A macskát közben kizavarjuk, aki beszökött a jó illatot megérezve. 😉 )
- Egy lábasban a rizst megfőzzük, ha akarjuk, zacskós rizst is használhatunk hozzá, át is lehet mosni nyugodtan utána. Én sima rizzsel csináltam, hisz evőpálcikával akartam enni, ahhoz pedig gombócban kell maradnia a rizsszemeknek, hogy élvezhető legyen. A családom többi tagja még(!) nem profi evőpálcikás, de a gyerekek igyekeznek azzá válni – apuci nem, valahogy nem fűlik a foga hozzá. 🙂
- Tálaláskor az egészet összeforgatjuk és úgy tesszük tányérra.
Jó étvágyat! 🙂
Nem rossz