bopciblog

Nagy(on) muffin bögrésen

Mivel be kell vinni kifújt tojást az oviba (fejenként kettő kell, de gyerekekkel hogy lehet megállni “csak két tojás” kifújásakor?), az össze-vissza kijött tojásokra ki kellett találnom valamit. A piskótához ugye azért nem rossz, ha aránylag egyben van a tojás, és általában külön verjük fel a fehérjét meg a sárgáját. Na pont ez nem működik a kifújt tojásokkal.

Danikám még mindig nem bírja a tehéntej alapú ennivalókat, ahogy észrevettem ma is, de kap ő is sütit, arra jutottam. Ha pedig már tejmentes (nem, laktózmentes dolog most nem volt itthon), akkor legyen extra fajta, egészséges, bio, finom, különleges… szóval jó! 🙂

Nagy(on) muffin bögrésen

Hozzávalók 12 db-hoz:

  • 3 tojás
  • 2 bögre teljes kiőrlésű búzafinomliszt
  • 0,5 bögre teljes kiőrlésű rozsliszt
  • csipetnyi só
  • 0,5 bögre nyírfacukor
  • 0,5 bögre bio körtelé
  • 0,5 bögre cukormentes málnaszörp
  • 0,5 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 ek 100%-os citromlé (frissen facsarva)
  • fél rúd vanília kikapart belseje

Máz:

  • 1 ek nyírfacukor
  • 2 ek frissen facsart citromlé

Elkészítés:

  1. A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, fél órát állni hagyjuk, majd újra átkeverjük. Ekkorra megszívja magát kellően.
  2. Egy 12 db-os muffinsütőt kibélelünk papírkapszlikkal és egy-egy jó evőkanálnyit beleteszünk a masszából.
  3. 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
  4. A mázhoz összekeverjük a citromlevet és a cukrot, majd ráöntjük a muffinokra.

IMGP3537

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Bjorn És Kitti Ujhelyi says:

    Egyszerű és nagyszerű


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!