Nagy(on) muffin bögrésen
Mivel be kell vinni kifújt tojást az oviba (fejenként kettő kell, de gyerekekkel hogy lehet megállni “csak két tojás” kifújásakor?), az össze-vissza kijött tojásokra ki kellett találnom valamit. A piskótához ugye azért nem rossz, ha aránylag egyben van a tojás, és általában külön verjük fel a fehérjét meg a sárgáját. Na pont ez nem működik a kifújt tojásokkal.
Danikám még mindig nem bírja a tehéntej alapú ennivalókat, ahogy észrevettem ma is, de kap ő is sütit, arra jutottam. Ha pedig már tejmentes (nem, laktózmentes dolog most nem volt itthon), akkor legyen extra fajta, egészséges, bio, finom, különleges… szóval jó! 🙂
Nagy(on) muffin bögrésen
Hozzávalók 12 db-hoz:
- 3 tojás
- 2 bögre teljes kiőrlésű búzafinomliszt
- 0,5 bögre teljes kiőrlésű rozsliszt
- csipetnyi só
- 0,5 bögre nyírfacukor
- 0,5 bögre bio körtelé
- 0,5 bögre cukormentes málnaszörp
- 0,5 mokkáskanál szódabikarbóna
- 1 ek 100%-os citromlé (frissen facsarva)
- fél rúd vanília kikapart belseje
Máz:
- 1 ek nyírfacukor
- 2 ek frissen facsart citromlé
Elkészítés:
- A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, fél órát állni hagyjuk, majd újra átkeverjük. Ekkorra megszívja magát kellően.
- Egy 12 db-os muffinsütőt kibélelünk papírkapszlikkal és egy-egy jó evőkanálnyit beleteszünk a masszából.
- 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
- A mázhoz összekeverjük a citromlevet és a cukrot, majd ráöntjük a muffinokra.