Az alábbi recept egy nagyon gyors, egyszerű, ám igencsak finom dolog, a baguett egyik változata – mondhatni bopci-módra. Az oka? Mert a nagyonokos törvényhozók kitalálták, hogy vasárnap csak a kis boltok lehetnek nyitva, mi pedig évek óta csak vasárnap érünk rá elmenni boltba. Ez is általában vasárnap délután-este volt, mire eljutottunk valahova. Elhiszem, hogy a kisboltosokat támogatni kell, de… na jó, nem mondok semmit. (Csak annyit: a többi ellátás, pl. egészségügy, volán társaságok, repülőterek, stb. miért nincsenek korlátozva?)
Tehát tegnap is olyan nap volt, hogy hiába igyekeztünk, egyszerűen nem jutottunk el boltba. Apa hullafáradtan esett be az ágyba munka után, nekem még nincs a kezemben a jogsi, így nem indultunk el. Nem kockáztattam.
Andiék is beugrottak – kaptam egy oreos Milka csokit! 🙂 Kösziiii! <3 -, pont sülés előtt estek be, én meg voltam olyan gonosz, hogy ittmarasztaltam őket, míg ki nem sült. Maradtak. 🙂 Szerintük is finom lett. 🙂 Meg szerintem is. A gyerekek szerint is. Az “ugye ezt is felteszed a blogodba?” kérdés után pedig most pötyögök ezerrel. 🙂
Fokhagymás-sajtos baguett
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 nagy csipet só
- 3,5 dl tej
- 5 dkg margarin
- 1 ek cukor
- fél csomag friss élesztő
- 1 kis doboz tejföl
- 1 ek fokhagymasó
- kb. 8-10 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
- A lisztből, sóból, tejből, margarinból, cukorból és élesztőből egy sós kelt tésztát dagasztunk. (Kenyérsütőbe a tejjel kezdve a sorrendet bepakoljuk a hozzávalókat, 8-as, dagasztó programmal készítjük. Kézzel dagasztva a lisztet összekeverjük a sóval, ebbe adagoljuk a langyos margarint, a cukros tejben felfuttatott élesztőt, és összegyúruk az egészet, letakarva fél órán át kelni hagyjuk.)
- A megkelt tésztát lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk (kb. 1 cm vastagra), középen hosszanti irányban elfelezzük, és 7-7 háromszöget vágunk belőle. Ebből lesznek a kis kiflikék. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük a kifliket, hosszában bevágjuk őket, és beleteszünk kb. egy-egy evőkanálnyi, tejfölben elkevert fokhagymasós keveréket, majd megszórjuk sajttal, és előmelegített sütőben kb. 175-180 fokon megsütjük. Nagyjából fél óra alatt készen van.
Még mindig nem tudtam megsütni 🙂
Ezt is meg fogom csinálni majd 🙂
Ezt is szívesen megkóstolnám! 🙂