A(mikor beleharapsz, és jön a) hú(úúúúúúú!)svéti göngyölt karaj

Mivel apa nem engedett hazamenni ünnepelni a szülinapomat (ünnepi ebéd előkészítve otthon a hűtőben, a tortám is), délután meg odaröffent, hogy “na látom, akkor nem eszünk ma sem”, ki kellett valamit találnom. Hatalmas nagy (kb. 2 kilós) karaj kiemelődött a mélyhűtőből, kiolvasztás funkció indul a mikróban (48 perc!), és adjadneki! 🙂

Na de a fenének van kedve pont a szülinapján egyenként bepanírozni vagy 20-30 szelet karajt, amit felszeleteltem-kiklopfoltam, úgyhogy göngyölgetés ötlött a fejembe. A húsvét úgyis közeleg, a szekrényben ott van a tejszínes torma, én meg főpróbát tartottam: milyen, ha a húsvéti menübe bele van építve a torma, nem pedig mellé téve a húsnak. Persze van a sonkatekercs, amit tormás krémmel töltenek meg, a végét pedig reszelt sajtba mártják, de az túl klasszikus – és nincs is még megvéve a sonkánk, azt meg könnyebb felvágottas pultból származóból készíteni… egy szó, mint száz: alkottam és kreáltam.

Húúúúsvéti göngyölt karaj

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, mindkét oldalát megszórjuk pizza fűszerkeverékkel, és egy tálba tesszük állni-érni.
  2. Az enyhén felvert tojást összekeverjük a liszttel, teszünk bele 1 ek ételízesítőt és félretesszük.
  3. A sajtot lereszeljük. A hússzeleteket kiterítjük, megkenjük először egy kiskanál tormával, erre megy a reszelt sajt, a kapor, a fokhagymagranulátum és az ételízesítőből egy pici, majd feltekerjük a két oldalát maga alá nyomva, meghengergetjük a tojás-liszt keverékében, és meleg olajban kisütjük.
  4. Köretként én főtt krumplit csináltam és salátával tálaltam.
  5. A “húúúúú!” akkor következik, amikor beleharap valaki a forró húsba. Nem azért, mert forró, hanem mert hirtelen könnybe lábad a szeme, ugyanis a torma felmelegítve határozottan könnyfakasztó dolog. 🙂 Megfázásra is tökéletes eledel. 😉

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »