Duplán szűz leves sörösen, kukoricásan, sajtosan

A szűz leves a neve alapján is elég különleges, hát még az íze! 🙂 Attól szűz, hogy szűzérme van benne, és ugyan az elkészítése közben bele kell tenni alkoholt, de a végén kiderül: ha ettünk belőle, nyugodtan vezethetünk, semmi baj nem lesz szondázáskor. Pedig sört ittunk – azaz ettünk. 🙂

De hogy hogyan kerül bele még a kukorica is, a sajt is, és a fotó alapján inkább trutyinak látszó izéből hogyan lesz leves? Mindjárt kiderül 🙂

A története annyi, hogy a karaj szeletelése közben – mivel egész karajt vettünk – akarva-akaratlanul került a kés alá egy kis szűzpecsenye is. Nem akartam azt is feltekerni-megsütni, hisz szeletelés után tudtam szétválasztani a karajt és a szűzpecsenyét, így csak cafatok lettek belőle. Na de nem olyan családból származom én, ahol csak úgy “ákmákfákk” kidobáljunk ételt, ezért felhasználtam. S ez lett belőle.

Duplán szűz leves sörösen, kukoricásan, sajtosan

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. Az olajon a csíkokra – cafatokra – vágott húst megfuttatjuk, meghintjük ételízesítővel. Hozzáadjuk a kukoricát, a kaprot, és felöntjük a sörrel. Ahogy feloldotta a sör a letapadt pörcöket, hozzáadunk kb. másfél-két liter vizet és lefedve felforraljuk.
  2. Közben elkészítjük a golyókat: a reszelt sajtot a búzadarával és a tojással összekeverjük, és kiskanállal a levesbe szaggatjuk. Méretileg kb. egy-egy mogyorónyit teszünk bele, ki fog dagadni kellően. Az elfőtt vizet közben pótoljuk (nagyjából 3 liternek kell maradnia a végére).
  3. A sűrítéshez a frissfölt a liszttel és az erős darált paprikával összekeverjük, adunk hozzá egy keveset a léből és hozzáöntjük a leveshez, folytonosan kevergetve.
  4. Újraforrástól számítva 5 percig főzzük. Jó étvágyat! 🙂

Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »