Tegnapról megmaradt egy jó adag milánóis-bolognais szósz. (A nem gombás-sonkás készült. :)) Unalmas lett volna ugyanazt enni, mint tegnap, úgyhogy újítanom kellett. Andi szerint finom lett. Na meg a gyerekek szerint is. Amíg az apák kint ügyködtek – készülni kell, mert vesz apa malacot és kell a hely nekik -, az anyukák és a gyerekek ezt készítették. Tulajdonképpen újrahasznosításként is fel lehet fogni a dolgot, hisz a rengeteg, felgyűlt tápszeres doboz alját használtam formának-kiszúrónak.
Volt régen a Piac u.-n (Debrecenben) két olyan pékség, ahol lehetett kapni darált hússal töltött félholdakat. Valami húsos… fene tudja már, mi volt a neve. Öregszem, nincs mit tenni 😀 Szóval amikor még újságokat hordtam fiatal koromban, akkor ezt vettük a (volt) barátommal újságkihordás után, mintegy jutalom gyanánt. Már akkor is (tizenpár éve) piszokdrága volt, kb. 250 Ft körül darabja, ami azért ha utánaszámolunk, finoman szólva sem olcsó mulatság. Mi pedig a diákmunkából próbáltunk megélni – plusz akkor körül már a pocakban volt a nagylányom is. 🙂 Tenyérnyi darab volt, darált húsos kulimásszal töltve, az íze meg utánozhatatlan. Igen, ebben a szóban benne van, hogy akármennyire próbáltam, nem sikerült pont olyat készítenem, mint amilyen volt anno.
Egy pohár tejjel tökéletes vacsorának. 🙂
Hozzávalók:
Tetejére:
Elkészítés: