bopciblog

Hűtőürítős fogyókúra, avagy fogyjunk finoman: Tepsis zöldséges

Ugyan Denvert kellett volna valamilyen formában elkészítenem, de most inkább a hűtő kiürítése lett a tettek mezejére lépést. (Denvert elkapta az egyik kutya, és tegnap nyissz-nyissz volt a torkának. :'() Egy csomó minden megmaradt húsvétról – padlizsán, cukkini, hagyma, stb. -, és a legegyszerűbb, ám mégis fogyókúrás egytálételt készítettem el az asztalra vacsora gyanánt. Mivel apa is közölte, hogy az ő gyomra tök üres – a reggelit otthagyta az asztalon -, hús is került a tepsibe.

Tepsis zöldséges

Hozzávalók:

  • 2 db padlizsán
  • 1 db cukkini
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 csomag újhagyma
  • 3-4 db paradicsom
  • kb. 20 dkg sonka (nem a felvágottas pultból, hanem igazi sonka)
  • 1 nagy szál füstölt kolbász
  • fél kg csiperke gomba
  • 3 szál répa
  • 3 db burgonya
  • fűszerek: rozmaring, kakukkfű, citromfű, só, fokhagymagranulátum, bazsalikom, bors, kevés só
  • 1 nagy doboz tejföl (450 g)
  • 1 kk ételízesítő

Elkészítés:

  1. A zöldségeket a burgonya és a répa kivételével kockákra vágjuk. A burgonyát, a kolbászt és a répát karikára szeleteljük. A sonkát is felkockázzuk.
  2. A burgonya kivételével az összeset egy tepsibe tesszük, jól összeforgatjuk, megszórjuk a fűszerekkel, a tetejére rakjuk a burgonyakarikákat, majd az egészet megkenjük az ételízesítővel elkevert tejföllel. Nem kell bele zsiradék, a kolbászból és a sonkából pont elég fog kijönni.
  3. 200 fokon kb. 1 óra alatt készre sütjük. Nem kell letakargatni, a krumpli pont elég “fedőt” ad neki.

IMGP3845

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!