Ugyan Denvert kellett volna valamilyen formában elkészítenem, de most inkább a hűtő kiürítése lett a tettek mezejére lépést. (Denvert elkapta az egyik kutya, és tegnap nyissz-nyissz volt a torkának. :'() Egy csomó minden megmaradt húsvétról – padlizsán, cukkini, hagyma, stb. -, és a legegyszerűbb, ám mégis fogyókúrás egytálételt készítettem el az asztalra vacsora gyanánt. Mivel apa is közölte, hogy az ő gyomra tök üres – a reggelit otthagyta az asztalon -, hús is került a tepsibe.
Tepsis zöldséges
Hozzávalók:
- 2 db padlizsán
- 1 db cukkini
- 1 db vöröshagyma
- 1 csomag újhagyma
- 3-4 db paradicsom
- kb. 20 dkg sonka (nem a felvágottas pultból, hanem igazi sonka)
- 1 nagy szál füstölt kolbász
- fél kg csiperke gomba
- 3 szál répa
- 3 db burgonya
- fűszerek: rozmaring, kakukkfű, citromfű, só, fokhagymagranulátum, bazsalikom, bors, kevés só
- 1 nagy doboz tejföl (450 g)
- 1 kk ételízesítő
Elkészítés:
- A zöldségeket a burgonya és a répa kivételével kockákra vágjuk. A burgonyát, a kolbászt és a répát karikára szeleteljük. A sonkát is felkockázzuk.
- A burgonya kivételével az összeset egy tepsibe tesszük, jól összeforgatjuk, megszórjuk a fűszerekkel, a tetejére rakjuk a burgonyakarikákat, majd az egészet megkenjük az ételízesítővel elkevert tejföllel. Nem kell bele zsiradék, a kolbászból és a sonkából pont elég fog kijönni.
- 200 fokon kb. 1 óra alatt készre sütjük. Nem kell letakargatni, a krumpli pont elég “fedőt” ad neki.
Nem rossz