bopciblog

Nagyon csokis sport szelet torta

A torta története röviden az, hogy van egy pocaklakós névnapos ünnepelt, aki imádja a csokit. Nekem meg úgyis süthetnékem volt. És ennyi. Tehát ezt a kettőt összekötöttem. Az ízéről annyit, hogy az ünnepelt első mondata az volt, hogy ez annyira finom, hogy nagyon gyorsan el fog fogyni. Nekem is ízlett. 🙂

IMG_20150418_201235

Nagyon csokis sport szelet torta

Hozzávalók:

Piskóta:

  • 6 friss tojás
  • 6 ek cukor
  • 1 késhegynyi sütőpor
  • 5,5 ek liszt
  • 0,5 ek kakaópor

Krém:

  • 25 dkg puha vaj
  • 1/3 ampulla vajvanília aroma
  • 20 dkg porcukor
  • 4 dkg kakaópor
  • 12 dkg olvasztott svéd tejcsoki
  • kb. fél kk rumaroma
  • 2 dl zsíros, nyers tej
  • 2 ek búzafinomliszt

Tetejére:

  • színes cukorgyöngyök, darált csokoládé

Oldalára:

  • kb. 10 dkg darált háztartási keksz
  • 1 kk porcukor 
  • 1 kk kakaópor

Elkészítés:

  1. A piskóta hozzávalóiból egy kerek piskótát sütünk 180 fokon, 26 cm-es tortaformában. A sütőből kivéve a tortát körbevágjuk, majd fejjel lefele fordítjuk, az oldalát levéve egy sütőpapírra kiborítjuk.
  2. A krémet addig elkészítjük: a vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a rumaromát, a kakaóport, a vaníliát, majd a megolvasztott csokit. Hűtőbe tesszük.
  3. Egy zománcos edényben elkészítjük a lisztből és tejből a lazítót: a lisztet a tejjel simára keverjük, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Folyton keverve hűtjük, hideg vízbe állítva, majd az egészet habosra keverjük a hűtőből kivett kakaós vajkrémmel. Így egy könnyű állagú, nagyon finom, habos krémet kapunk.
  4. A piskótát félbe vágjuk, habzsákba töltjük a krémet és spirális alakban végig húzzuk az alsó piskótán a krémet. Ha elég szorosra nyomtuk a spirált, akkor még kiegészíteni sem kell semmi utólag nyomással és késsel simítással. Így egyenletes krémezést fogunk kapni.
  5. A maradék krémből egy vékony réteget egy lapos késsel felvisszük körbe a tortára. A torta alatt levő sütőpapírra, a torta köré evőkanalanként tesszük az összekevert daráltkeksz&kakaópor&porcukor kombót, majd egy határozott mozdulattal felhajtjuk a sütőpapírt, így szépen, egyenletesen be fogja fedni a torta oldalát a darált keksz.
  6. A torta tetejére én egy vékony réteg csokis krémet húztam, majd erre habzsákból rózsákat nyomtam jó szorosan – különböző méretűek lettek; kézi munka, no! 😀 -, a tetejükre pedig cukorgyöngyöket és csokidarálékot (nem reszeléket!) tettünk.
  7. Pár órát muszáj hűtőben tartani, mert a vaj nagyon gyorsan tud olvadni szobahőmérsékleten.

Jó étvágyat! 🙂

 

IMG_20150418_222414

Címkék: , ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Bjorn És Kitti Ujhelyi says:

    Csakis finom lehet


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!