Az első meztelen tortám

A meztelen tortát onnan lehet megismerni, hogy – általában – vékony tésztalapok közé jó vastag és finom krém van töltve, valamint kívülről nincs elfedve a sok-sok csodálatos dolog, ami belül fogadja a torta megvágóját és elfogyasztóját.

A sok próbálkozás után, ami alatt kiderült számomra, hogy nagyjából a gordiuszi csomóval egyenlő számomra az egyenletesen bevonás a tortákon, így valami más megoldás után néztem. Pár évvel ezelőtt bejött divatba a külső, egyenletes bevonás nélküli, ún. meztelen torta. Ehhez azonban elég nagy gyakorlat kell, hogy szép legyen. Mert egy dolog a külső bevonás, de nem mindegy, hogyan és miként van vágva, milyen a belső krém kinézete, valamint hogyan és mint van megtöltve a piskóta.

Ezeknek a dolgoknak szintén a képzelet szab határt. 🙂 Na nekem ám belelendült a képzeletem a szárnyalásba! Narancsos-csokis piskótára vágytam egy kis huncutkodós hozzávalóval, és túrós-barackos krémmel töltöttem meg. Előrebocsátom: ebben nincsenek mű dolgok, és nem klasszikus krémből van a belső rész sem.

Csokis-túrós-barackos meztelen torta

Hozzávalók:

Piskóta:

Krém:

Tetejére:

Elkészítés:

  1. A tojást a cukorral felverjük, hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, a fahéjat és a narancsot, és egy 18 cm-es tortaformában (alulra sütőpapírt teszünk) kisütjük. Kb. fél óra alatt sül meg. Körbevágjuk a forma mentén, levesszük róla körben a kapcsot, és a tetejére fordítva lehűtjük.
  2. A krémhez a túrót a cukorral és az őszibarackkal egészen egyszerűen összeturmixoljuk (én sima botmixert használtam), alaposan krémesre, teszünk hozzá egy pici citromlevet, és ezt töltjük bele a 3 fele vágott piskótába.
  3. Hűtőben jó alaposan kihűtjük. Egy csészébe kimérjük a csokit és a tejet, és a mikró olvasztó programjával folyékonnyá melegítjük, kivesszük a hűtőből a tortát és a közepétől indulva ráöntjük. Kb. 1 órát hagyjuk hűlni a hűtőben, majd egy forró vízbe mártott éles késsel tudjuk szeletelni.

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »