A meztelen tortát onnan lehet megismerni, hogy – általában – vékony tésztalapok közé jó vastag és finom krém van töltve, valamint kívülről nincs elfedve a sok-sok csodálatos dolog, ami belül fogadja a torta megvágóját és elfogyasztóját.
A sok próbálkozás után, ami alatt kiderült számomra, hogy nagyjából a gordiuszi csomóval egyenlő számomra az egyenletesen bevonás a tortákon, így valami más megoldás után néztem. Pár évvel ezelőtt bejött divatba a külső, egyenletes bevonás nélküli, ún. meztelen torta. Ehhez azonban elég nagy gyakorlat kell, hogy szép legyen. Mert egy dolog a külső bevonás, de nem mindegy, hogyan és miként van vágva, milyen a belső krém kinézete, valamint hogyan és mint van megtöltve a piskóta.
Ezeknek a dolgoknak szintén a képzelet szab határt. 🙂 Na nekem ám belelendült a képzeletem a szárnyalásba! Narancsos-csokis piskótára vágytam egy kis huncutkodós hozzávalóval, és túrós-barackos krémmel töltöttem meg. Előrebocsátom: ebben nincsenek mű dolgok, és nem klasszikus krémből van a belső rész sem.
Hozzávalók:
Piskóta:
Krém:
Tetejére:
Elkészítés: