bopciblog

Egyszerű palacsinta méricskélés nélkül

Tegnap palacsinta-késztíthetnékem volt. Ugyan van vaj a hűtőben, de nem akartam most feláldozni rá (vajas palacsinta), úgyhogy olajjal készítettem. Úgyis volt még vagy 5 liter tej a polcon. Valódi, tehénből származó (HF és Magyartarka), friss.


Holstein-fríz: belőlük készítik a tejet, hisz nagyon sok,
átlagosan napi kb. 10 liter tejet adnak, viszont kevés a tej zsírszázaléka.

 


Magyar tarka: a klasszikus “Boci”, akiből keveset tartanak a szarvasmarha telepeken,
mert a teje viszonylag kevés naponta (kb. 3-5 liter), ám nagyon magas
a zsírtartalma a lefejt mennyiségnek. Ezért kiváló tejszínnek, vajnak, sajtnak, túrónak.

Ha már itt tartunk, olvastam a HAON-on, hogy csináltak egy felmérést, és a valódi tej végzett az utolsó helyen. Jelzem óvatosan: az én gyomrom nem bírja a zsíros tejet. Egyszerűen megfekszi a gyomromat, hányingerem van, fulladok tőle, később pedig igen gyorsan kell szaladni a wc-re. A bolti, 1,5%-os tejekkel nincs gondom, a 2,8%-os már határesetbe tartozik, sokat nem bírok inni belőle. És mégis ekkora marha nagy kövér disznó vagyok, hogy a zsírosat nem bírom! 😀

Maga a palacsinta meglepi lett – azt a “vigyünk valamit?” telefonhívást leszámítva, minek folyamán újra van az aromáim közt vanília, és a popsitörlő sem hiánycikk, a kígyóuborkáról nem is beszélve; ügyes apa! 🙂 -, vagyis annak indult. De csak elkottyintottam magamat. Nem kaptam leb*ást érte. 🙂 Úgyhogy a gigászi mennyiség nagy része a mélyhűtőben landolt elcsomagolva, hogy legközelebbre is jusson.

IMG_20150506_183650

Egyszerű palacsinta méricskélés nélkül

Hozzávalók:

  • 5 db tojás
  • 1 ek vanília aroma
  • 5 ek cukor
  • 1 csipet só
  • 15 púpozott ek liszt
  • 1 liter tej
  • kb. fél liter szódavíz
  • sütéshez olaj

Elkészítés:

  1. A tojást a cukorral és a tejjel jó alaposan összekeverjük. (KitchenAid helyett Clatronic – jó az a gépecske erre is!) Hozzáadjuk a lisztet, csomómentesre eldolgozzuk, végül a szódavizet belenyomjuk. Nem, az ásványvíz ehhez nem jó, mert abban kicsik a bubik. (Tudom, Üvegtigris :D) De tény és való, hogy az ásványvíz nem elég bubis hozzá.
  2. Fél órát pihentetjük, hogy a liszt jól megszívja magát, majd olajjal megkent palacsintasütőben kisütjük a palacsintákat.

Ebből az adagból 58 db lett nekem.

IMG_20150506_164537

 

 

Ha tetszett, kövess a Facebookon is, ott sokkal gyakrabban kapsz híreket rólunk! 

 

 

#olcsó #palacsinta #könnyű #kezdőknek

Címkék: ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Bjorn És Kitti Ujhelyi says:

    A párom másik kedvence,érdekes itt a hollandok szinte cukor nélkül sütik a palacsintákat és porcukrot raknak bele evés közben.először nem akartam megkóstolni az istennek sem de igazából finom.megszerettem

  2. Renáta Szabó says:

    hetente sütök, nagyon szeretik a gyerekek 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!