Miért ez a furcsa cím, hogy ehető borostyán? Na nem hibbantam meg, nem a növény ehető, hanem az a borostyánhoz igen nagyon hasonlító dolog, ami díszítésként készült mellé. 🙂 Mondhatni “egészséges”, bár ez a cukor mennyiségénél már meg is bukik azonnal. De szerintem különleges dolog. 🙂
Szóval olvassátok-csináljátok, ha éppen ti is láttátok pár napja a tévében a Jurassic Parkot – hisz egy az egyeben úgy néz ki a dísz, mintha az elején szereplő borostyán lenne elkészítve.
A tálka még mindig ugyanaz, a Tescoból vett műanyag müzlis tálka.
Mentás-zabpelyhes muffin, ehető borostyánnal
Hozzávalók:
Eddig van a tészta hozzávaló-kupaca 🙂
Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóit egy robotgéppel simára keverjük, majd egy papírkapszlikkal kibélelt muffinformába tesszük, a közepükbe fél-fél kiskanálnyi mogyorókrémet teszünk. (Tudom, az előzőben is ilyen volt, de hát ami finom, azt tovább lehet fejleszteni, ami meg kevésbé, azt ki lehet javítani; nos, jelenleg a továbbfejlesztésen munkálkodom. :D) 180 fokon megsütjük, tűpróba szükséges.
2. Közben 1,5 dl forró vízzel leöntünk 2 db mentafiltert, hagyjuk kioldódni a mentát belőle. Kb. 10-12 perc múlva kivesszük a filtereket, elkeverjük benne a cukrot és a zselatint (nem tortazselét!), hozzáadunk egy pici citromsavat és felfőzzük. Mikróban kb. 1 perc alatt megvan. Hagyjuk kihűlni teljesen.
3. A kihűlt muffinokra – és a környékére – daraboljuk a zselét, ami ha ügyesek voltunk, egy nagyon tömör gumicukorhoz fog hasonlítani állagra, külsőre pedig olyan lesz, mintha borostyánkő lenne. A mogyorókrémre rá lehet fogni, hogy dínó lábnyom; elsősorban enni nem akaró gyerekeknek. 😉