bopciblog

Bodzás fánk, tejmentesen

Pár napja ugyebár sikeresen elkészítettem azt a bizonyos fánkot, ami cukormázas, cukorgyöngyös, rendkívül hizlal, ám kíméletlenül eteti magát, annyira finom. (Ezt itt.) Már akkor is feljött, hogy a pici fiam pöttyösödött tőle, mert volt benne tej, nem is kevés. Na most nekiálltam, és egy érdekes módon oldottam meg a tejmentességet. Nagyon más lett a tésztája, ropogósabb, de bodzás kívül-belül.

IMG_20150517_184155

Bodzás fánk, tejmentesen

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • fél csomag friss élesztő
  • 15 dkg Liga margarin (tejmentes!)
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 1,5 dl bodzaszörp (sűrű, hígítás nélküli)
  • 0,5 l cukros víz, az élesztő felfuttatásához
  • 2 ek cukor
  • kevéske vaníliaaroma
  • A forma kikenéséhez kb. 3 ek olaj

Bevonat:

  • 1 dl 50 %-os citromlé
  • 1 dl bodzaszörp (sűrű, hígítás nélküli)
  • 15 dkg porcukor

Elkészítés:

  1. A tészta hozzávalóit a kenyérsütő gépbe tesszük, kelesztő-dagasztó programmal elkészítjük.
  2. A fánkformát kiolajozzuk vékonyan, a fánkokat ugyanúgy kb. két diónyi gömbbé szaggatjuk, a közepét kilyukasztjuk, úgy belehelyezzük, és 220 fokon légkeveréssel megsütjük (kb. 10-12 perc; igen, ez hamarabb készen van, mint a tejes változat).
  3. Kiborítva belemártjuk a mázba, amit egészen egyszerűen készítünk: a citromlevet, a bodzaszörpöt és a porcukrot összekavarjuk csomómentesre. Ha kell, citromlével vagy porcukorral tudunk javítani az állagán.

IMG_20150517_184119

 

 

Ha tetszett, kövess a FACEBOOK oldalamon is!

Címkék: , , ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Bjorn És Kitti Ujhelyi says:

    Isteni lehet


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!