Bodzás fánk, tejmentesen

Pár napja ugyebár sikeresen elkészítettem azt a bizonyos fánkot, ami cukormázas, cukorgyöngyös, rendkívül hizlal, ám kíméletlenül eteti magát, annyira finom. (Ezt itt.) Már akkor is feljött, hogy a pici fiam pöttyösödött tőle, mert volt benne tej, nem is kevés. Na most nekiálltam, és egy érdekes módon oldottam meg a tejmentességet. Nagyon más lett a tésztája, ropogósabb, de bodzás kívül-belül.

Bodzás fánk, tejmentesen

Hozzávalók:

Bevonat:

Elkészítés:

  1. A tészta hozzávalóit a kenyérsütő gépbe tesszük, kelesztő-dagasztó programmal elkészítjük.
  2. A fánkformát kiolajozzuk vékonyan, a fánkokat ugyanúgy kb. két diónyi gömbbé szaggatjuk, a közepét kilyukasztjuk, úgy belehelyezzük, és 220 fokon légkeveréssel megsütjük (kb. 10-12 perc; igen, ez hamarabb készen van, mint a tejes változat).
  3. Kiborítva belemártjuk a mázba, amit egészen egyszerűen készítünk: a citromlevet, a bodzaszörpöt és a porcukrot összekavarjuk csomómentesre. Ha kell, citromlével vagy porcukorral tudunk javítani az állagán.

Ha tetszett, kövess a FACEBOOK oldalamon is!

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »