A füstölt lazacot általában szendvicsfeltétként használjuk. Igen, én úgy imádom – amellett, hogy a haltól és egyéb tengeri herkentyűtől irtózom, de nagyon -, ám most csigát akartam csinálni. Abba pedig általában a pizzásat szokták elkészíteni, ha sós csigáról van szó. Vagy időnként sajtkrémest. De hogy füstölt lazacot csigába töltsünk, plusz mustáros és tárkonyos is… na ez igazi kuriózum! 🙂
Isteni lazacos-mustármagos csiga
Hozzávalók:
- 60 dkg finomliszt
- 2 ek zsír
- 1 ek vaj
- 1 kis doboz tejföl
- 15 dkg friss sajt
- 2 egész tojás
- 2 kk só
- 1 dl langyos víz
- pici cukor
- fél csomag friss élesztő
- 1 csomag füstölt lazac (Aldiból vettem)
- 3-4 ek magos mustár
- 1 nagy ek tárkony
- 2 ek frissen facsart citromlé
- 10 dkg reszelt parmezánsajt
Elkészítés:
- A vizet, a sót, a zsírt, a friss sajtot, a tejfölt, a vajat, az egyik tojást, a lisztet, az élesztőt és a cukrot a kenyérsütőbe tesszük, és keverő-dagasztó programon elkészítjük. Ha pittyeg a gép (elkészült), kb. 2 órára hűtőbe tesszük letakarva. Hűlés után centinyi téglalapra nyújtjuk lisztezett deszkán.
- Megkenjük citromlével az egészet, majd az alsó részére a füstölt lazac szeleteket rakjuk, erre jön a mustár, a morzsolt tárkony, a reszelt sajt, és feltekerjük az egészet. 175 fokon aranybarnára sütjük, félidőben megkenve a másik, felvert tojással.
A macskám pedig megérezte a füstölt lazac illatát 😀
Wow