bopciblog

Isteni lazacos-mustármagos csiga

A füstölt lazacot általában szendvicsfeltétként használjuk. Igen, én úgy imádom – amellett, hogy a haltól és egyéb tengeri herkentyűtől irtózom, de nagyon -, ám most csigát akartam csinálni. Abba pedig általában a pizzásat szokták elkészíteni, ha sós csigáról van szó. Vagy időnként sajtkrémest. De hogy füstölt lazacot csigába töltsünk, plusz mustáros és tárkonyos is… na ez igazi kuriózum! 🙂

Isteni lazacos-mustármagos csiga

Hozzávalók:

  • 60 dkg finomliszt
  • 2 ek zsír
  • 1 ek vaj
  • 1 kis doboz tejföl
  • 15 dkg friss sajt
  • 2 egész tojás
  • 2 kk só
  • 1 dl langyos víz
  • pici cukor
  • fél csomag friss élesztő
  • 1 csomag füstölt lazac (Aldiból vettem)
  • 3-4 ek magos mustár
  • 1 nagy ek tárkony
  • 2 ek frissen facsart citromlé
  • 10 dkg reszelt parmezánsajt

Elkészítés:

  1. A vizet, a sót, a zsírt, a friss sajtot, a tejfölt, a vajat, az egyik tojást, a lisztet, az élesztőt és a cukrot a kenyérsütőbe tesszük, és keverő-dagasztó programon elkészítjük. Ha pittyeg a gép (elkészült), kb. 2 órára hűtőbe tesszük letakarva. Hűlés után centinyi téglalapra nyújtjuk lisztezett deszkán.
  2. Megkenjük citromlével az egészet, majd az alsó részére a füstölt lazac szeleteket rakjuk, erre jön a mustár, a morzsolt tárkony, a reszelt sajt, és feltekerjük az egészet. 175 fokon aranybarnára sütjük, félidőben megkenve a másik, felvert tojással.

IMGP4324-1

 

 

A macskám pedig megérezte a füstölt lazac illatát 😀

IMGP4329-1

Címkék: , , ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!