Az köztudott, hogy a csoki (kakaó) és a szamóca tökéletes párosítás. De mi van, ha ezt csigába ötvözzük?
Szezon van, szezon, na meg szezon. Eperszezon. Nálunk későn érő eper van, ezért még csak most kezd el beérni. Viszont gigászi méretű és szép, egészséges, sötétzöld a levelük, és a termés is szép méretes darab. Amit fóliáztunk, mérhetően sokkal hatalmasabb termések jönnek onnan, mint a szabad földben levő darabok. Aminek pedig nagyon örülök, az az, hogy nem vegyszereztük őket, csak tele van hatalmas földigilisztával az a rész.
Szamócás kakaós csiga
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3 dl tej
- 10 dkg puha vaj
- 1 csipet só
- 12 dkg kristálycukor
- 1 kk vanília aroma
- fél csomag friss élesztő
Töltelék:
- 3 ek szamócalekvár
- 3 ek kakaópor
- 3 ek kristálycukor
- kb. 25 dkg szamóca
Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóit a kenyérsütő gépbe tesszük, dagasztó-kelesztő programmal elkészítjük. Ha lefutott a program, átgyúrjuk és ujjnyi vastagra kinyújtjuk.
2.A tésztára kenjük a szamócalekvárt, megszórjuk kakaóporral és cukorral, és feltekerjük. Kétujjnyi vastag karikákra vágjuk, egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, közepükre egy-egy szem szamócát helyezünk.
3. 175 fokon kb. fél óra alatt készre sütjük.
Szêp nagyon
De jó a szamóca a közepén!