Szezon van, szezon, na meg szezon. Eperszezon. Nálunk későn érő eper van, ezért még csak most kezd el beérni. Viszont gigászi méretű és szép, egészséges, sötétzöld a levelük, és a termés is szép méretes darab. Amit fóliáztunk, mérhetően sokkal hatalmasabb termések jönnek onnan, mint a szabad földben levő darabok. Aminek pedig nagyon örülök, az az, hogy nem vegyszereztük őket, csak tele van hatalmas földigilisztával az a rész.
Hozzávalók:
Töltelék:
Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóit a kenyérsütő gépbe tesszük, dagasztó-kelesztő programmal elkészítjük. Ha lefutott a program, átgyúrjuk és ujjnyi vastagra kinyújtjuk.
2.A tésztára kenjük a szamócalekvárt, megszórjuk kakaóporral és cukorral, és feltekerjük. Kétujjnyi vastag karikákra vágjuk, egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, közepükre egy-egy szem szamócát helyezünk.
3. 175 fokon kb. fél óra alatt készre sütjük.