bopciblog

Amikor a szezon keveredik a fazonnal: sok nemzet egy tányéron

Mit is jelent a cím? Mindent, mindennel kevertem. Nem ám kicsit, hanem nagyon. Ezért az eredmény számomra is meglepetés lett. De a finomabbik fajtából szerencsére. Van ebben ám minden nemzedék eledele: magyar, mexikói, olasz, görög… egy tányéron.

Sok nemzet egy tányéron

Hozzávalók:

tészta:

  • 50 dkg liszt
  • 1 ek sültcsirke fűszerkeverék (Lidl)
  • fél dl olaj
  • 1 késhegynyi chiliszósz
  • 3 dl meleg víz
  • fél csomag friss élesztő
  • 1 kk kristálycukor
  • csipetnyi őrölt fahéj
  • 1 tojás

feltét:

  • 40 dkg darált disznóhús
  • 2 ek olaj
  • 1 ek chiliszósz
  • 2 ek pizzakeverék
  • 2 ek sültcsirke fűszersó
  • 1/2 kk őrölt fahéj
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 2 ek sűrű (30%-os) paradicsompüré
  • 1 nagy fej vöröshagyma

Elkészítés:

  1. A tésztát egy nagy tálban összegyúrjuk vagy a kenyérsütőben dagasztó-kelesztő programmal elkészítjük. Egy tepsit kiolajozunk (nagy, 40×20 cm körülit) és ebbe belenyomkodjuk a tésztát. Lehet éppen kinyújtani méretre is. 😉
  2. A húst egy serpenyőben felhevített olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a fűszert, és megpároljuk saját levében. Nem kell hozzáadni vizet! Ha készen van, a tejföl felét hozzákeverjük a paradicsompüréhez és elkeverjük vele a húst. Pár percig “főzzük”.
  3. A sütőben 220 fokon félig megsütjük a tésztát, kivesszük, rákenjük a húst, majd meglocsoljuk-kenjük a tejföllel, és rádobáljuk a karikára vágott hagymával. Maximumra vesszük a sütőt és alsó-felső sütéssel megsütjük az egészet. Kicsit hűlnie kell, hogy vágható legyen.

IMGP4356

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Bjorn És Kitti Ujhelyi says:

    A lényeg az ízhatás

  2. Renáta Szabó says:

    érdekes lehet a tésztája a fahéjtól, különleges


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!