Amikor a szezon keveredik a fazonnal: sok nemzet egy tányéron

Mit is jelent a cím? Mindent, mindennel kevertem. Nem ám kicsit, hanem nagyon. Ezért az eredmény számomra is meglepetés lett. De a finomabbik fajtából szerencsére. Van ebben ám minden nemzedék eledele: magyar, mexikói, olasz, görög… egy tányéron.

Sok nemzet egy tányéron

Hozzávalók:

tészta:

feltét:

Elkészítés:

  1. A tésztát egy nagy tálban összegyúrjuk vagy a kenyérsütőben dagasztó-kelesztő programmal elkészítjük. Egy tepsit kiolajozunk (nagy, 40×20 cm körülit) és ebbe belenyomkodjuk a tésztát. Lehet éppen kinyújtani méretre is. 😉
  2. A húst egy serpenyőben felhevített olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a fűszert, és megpároljuk saját levében. Nem kell hozzáadni vizet! Ha készen van, a tejföl felét hozzákeverjük a paradicsompüréhez és elkeverjük vele a húst. Pár percig “főzzük”.
  3. A sütőben 220 fokon félig megsütjük a tésztát, kivesszük, rákenjük a húst, majd meglocsoljuk-kenjük a tejföllel, és rádobáljuk a karikára vágott hagymával. Maximumra vesszük a sütőt és alsó-felső sütéssel megsütjük az egészet. Kicsit hűlnie kell, hogy vágható legyen.

Címkék: , , , , , ,
Tovább a blogra »