bopciblog

Amit a lányok kértek: rumos-csokis, csokis-marcipános és csokis, azaz a Csokiforgó

A múltkor elkészítettem azt a tejszínes-citromos szeletet. Katicám nekemállt, hogy de miért sárga a tésztája, mikor ő rumos-csokist akart enni, meg lekvárost, meg csokis és marcipános legyen, és egyébként is! (Tiszta apja! :D)

Színvilágilag tökéletesen egyezik a nagylányom jelenlegi bőréhez, ugyanis strandon voltak iskolailag, és a néger gyerek hozzá képest (azaz a fürdőruhán kívüli bőrfelületéhez képest) fehér. Nem kicsit égett le az amúgy lebarnult gyerek. Igaz, én az árnyékban napoztattam, de nekik a napon kellett lenni pihenni – a tanárok IQ-ja innentől kezd a mínusz fele tendálni a szülők normálisabbjai szerint.

A nevét szintén Katicától kapta, mert csillag, azaz szélforgó alakban került a tányérra, és hát csokis. 🙂

IMGP4523bsr

Csokiforgó

Hozzávalók:

tészta:

  • 5 tojás
  • 1 ek víz
  • 6 ek cukor
  • 5,5 ek liszt
  • 1 kk rumaroma
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 ek holland kakaópor

töltelék:

  • kb. 3 ek cseresznyelekvár
  • 5 dkg tejcsoki
  • 1 kk kakaópor
  • 1-2 ek víz

tetejére:

  • 8 dkg tejcsoki
  • fél kk színtelen mandulaaroma
  • 1 ek kakaópor
  • 1-2 ek víz

Elkészítés:

  1. A tésztából piskótát sütünk a szokásos módon egy széles, sütőpapírral kibélelt tepsiben. (Mint ahogy itt is :))
  2. A kihűlt piskótát kettévágjuk a felénél (nem vízszintesen, hanem a felénél húzunk egy vonalat képzeletben és úgy elfelezzük). Az alsó részét megkenjük a cseresznyelekvárral, a másik felének a belső felét, tehát amit rá fogunk borítani a lekváros töltelékes részre, azt pedig az összeolvasztott csokival. Enyhén elkenjük rajta a csokit, majd ha meghűlt kellően, hogy hozzá tudjunk nyúlni kézzel, egymásra fordítjuk a két felet. Hűtőben lehűtjük.
  3. A tetejére a mandulaaromás csokit tesszük, amit a mikróban összeolvasztottunk (Kiolvasztás funkciót használjunk, hogy egyáltalán ne égjen meg! Kb. 2 perc alatt összeolvad, alaposan át kell kavarni, hogy a pici csomók is eltűnjenek belőle.) Ezt a hűlt süti tetejére folyatjuk és elkenjük egy széles pengéjű késsel.
  4. Én egy éjszakát hűtöttem és így isteni, mert hideg, csokis, rumos, cseresznyés, marcipános… tényleg isteni! 🙂

IMGP4522b

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!