Eredetileg cézár salátát akartam csinálni, ám nem volt kedvem elrontani azt az élményt, amire készülök a lányaimnak meglepi gyanánt: a szünet első napján elviszem őket salátázni – persze ha túlélem a vezetést. 🙂 Ha viszont most cézár salátát csinálok nekik, nem lesz újdonság az, amit esznek.
A csípősség egyértelmű volt, hogy kell, mert a pirított csirkéhez ki akartam próbálni az Aldis chiliszószt. A csípősebbiket vettem meg ráadásul. Hogy mennyire csíp, az csak a két pofára – bocsánat! 🙂 – töméskor derült ki. Egy biztos: a maradék megfázást is eltünteti.
A csípősség a chilitől van, a csizmásság pedig az olaszos fűszerezés miatt. 🙂
Csípős csizmás saláta
Hozzávalók:
- fél fej jégsaláta
- fél db kígyóuborka
- 3 db szép nagy fürtös paradicsom
- 25 dkg füredi trappista sajt
- 2 egész csirkemellfilé
- 1,5 ek chiliszósz
- 2 nagy csipet só
- fűszerek: 2 ek pizza fűszerkeverék (sómentes változat), 1 ek ételízesítő
- 3 ek 100%-os citromlé
- 2+3 ek olíva olaj
- 3 db kifli
Elkészítés:
- 3 ek olíva olajon megpirítjuk az előzőleg csíkokra vágott, chiliszósszal átforgatott csirkemellfilét. Nem kell rá víz, éppen eleget fog kiengedni magából ahhoz, hogy enyhén megpárolódjon.
- A saláta hozzávalóit felkockázzuk. Az uborkát és a paradicsomot nagyjából egyformára, a jégsalátát kicsit nagyobbra, a sajtot kb. 2×2 cm-es kockákra. Megszórjuk a fűszerkeverékkel és az ételízesítővel, majd öntünk rá 2 ek olíva olajat és 3 ek citromlevet, összeforgatjuk.
- A húst kiszedjük, egy tálra tesszük. A serpenyőbe teszünk kevéske napraforgó olajat (nincs benne a hozzávalókban), és az ujjnyi karikákra vágott kifliket megpirítjuk benne. Nem kell előtte kimosni a serpenyőt, hisz a húsról lejött pörc és chiliszósz fogja ízesíteni a kiflikarikákat.
- Az egészet egy tányérra halmozzuk: a salátát körbetesszük, mint egy fészek, és ebbe ültetjük bele a csirkemellet. A szélére kerülhetnek a kiflikarikák.
Finoman néz ki