Csípős csizmás saláta

Eredetileg cézár salátát akartam csinálni, ám nem volt kedvem elrontani azt az élményt, amire készülök a lányaimnak meglepi gyanánt: a szünet első napján elviszem őket salátázni – persze ha túlélem a vezetést. 🙂 Ha viszont most cézár salátát csinálok nekik, nem lesz újdonság az, amit esznek.

A csípősség egyértelmű volt, hogy kell, mert a pirított csirkéhez ki akartam próbálni az Aldis chiliszószt. A csípősebbiket vettem meg ráadásul. Hogy mennyire csíp, az csak a két pofára – bocsánat! 🙂 – töméskor derült ki. Egy biztos: a maradék megfázást is eltünteti.

A csípősség a chilitől van, a csizmásság pedig az olaszos fűszerezés miatt. 🙂

Csípős csizmás saláta

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. 3 ek olíva olajon megpirítjuk az előzőleg csíkokra vágott, chiliszósszal átforgatott csirkemellfilét. Nem kell rá víz, éppen eleget fog kiengedni magából ahhoz, hogy enyhén megpárolódjon.
  2. A saláta hozzávalóit felkockázzuk. Az uborkát és a paradicsomot nagyjából egyformára, a jégsalátát kicsit nagyobbra, a sajtot kb. 2×2 cm-es kockákra. Megszórjuk a fűszerkeverékkel és az ételízesítővel, majd öntünk rá 2 ek olíva olajat és 3 ek citromlevet, összeforgatjuk.
  3. A húst kiszedjük, egy tálra tesszük. A serpenyőbe teszünk kevéske napraforgó olajat (nincs benne a hozzávalókban), és az ujjnyi karikákra vágott kifliket megpirítjuk benne. Nem kell előtte kimosni a serpenyőt, hisz a húsról lejött pörc és chiliszósz fogja ízesíteni a kiflikarikákat.
  4. Az egészet egy tányérra halmozzuk: a salátát körbetesszük, mint egy fészek, és ebbe ültetjük bele a csirkemellet. A szélére kerülhetnek a kiflikarikák.

Címkék: , ,
Tovább a blogra »