Kormányfogdosás után barátnőztünk egy kicsit. Kivételesen engedélyezte apa, hogy menjünk a gyerekekkel – nem szokása -, gondolkodtam is erősen egy lázmérésen nála. 🙂
Szegény barátnőm megtapasztalta, milyen is egy “gasztroblogger”-rel sütni-főzni. Mutattam és mondtam neki újat, azt hiszem. Mindenesetre neki ízlett, amit összedobtunk. 🙂 Tulajdonképpen egy pofonegyszerű étel sikeredett össze, ami utánra tökéletesen illett a sütés nélküli torta.
Viharos csirke 3 féle újburgonyával
Hozzávalók:
- 1,5 kg egész csirkecomb
- 2 dl citromos sör (hogy alkoholos vagy mentes, odabízom)
- fél zacskó grill fűszerkeverék
- 2 ek olaj
- 2 kg újburgonya
- 2 ek olaj
- 2 ek tejföl
- 2 db fokhagyma
- 1 ek ételízesítő
Elkészítés:
- Egy tepsibe egymás mellé tesszük a csirkecombokat, alaposan beledörzsöljük a fűszerkeveréket, majd aláöntjük az olajat és a sört. A sütőben 250 fokon készre sütjük, félidőben megfordítva a combokat.
- Közben az újburgonyáról lehúzzuk a külső héját – van, aki nem húzza le; én le szoktam, hisz nem tudni, ki fogdosta előttem, kivéve ha saját krumpliból csinálom, mert ugyebár azt én ásom fel a földből -, megfőzzük egészben, enyhén sós vízben. Ha kész, leöntjük hideg vízzel, majd leszűrjük. Vigyázzunk, ne törjük össze! Negyedbe hasáboljuk, és egy serpenyőben pici forró olajra dobjuk a lecsepegtetett hasábokat, megpirítjuk. Szükség lesz hozzá egy fordítóra, ami akár egy villa is lehet. Ha készen vagyunk, a krumpli egyik harmadát megszórjuk ételízesítővel, a másik harmadhoz elkészítjük a szószt: az egyik fokhagyma gerezdjeit átnyomjuk fokhagymanyomón, és alaposan összekeverjük a tejföllel. Ebbe a tejfölös kutymászba forgatjuk bele a burgonyagerezdeket. A harmadik adag burgonyát simán a másik fokhagyma átnyomott gerezdjeivel forgatjuk össze.
Szupi recept