Miután megcsináltuk a húst meg a krumplit, arra gondoltunk a barátnőmmel, hogy valami sütit csak összedobunk. De tekintettel a harmincötfokárnyékban időjárásra, semmi humorunk nem volt még a sütéssel is bajlódni.
Inkább kiigazítom magamat: szánt szándékkal bementünk a boltba húsvásárlás után, süti-hozzávaló beszerzése céljából. 😀 Sajnos értelmes csokit csak Bocit találtunk (no name márka 30 Ft-tal volt olcsóbb, úgyhogy maradtunk az ismert minőségnél), de gondolom másból is el lehet készíteni.
Tehát megszületett a csokival bevont, sütés nélküli túrótorta. Nem zselatinos változatban ráadásul. Igaz, hogy szükség van hozzá egy hűtőre/fagyasztóra, hogy el lehessen rendesen készíteni, de azt hiszem, ez így, nyár kezdetén nem jelent igazán gondot, hisz mindenki beüzemeli a készüléket, lehetőleg magasra kapcsolva a hűtést.
Emlékeztek erre a fotóra, kedves követőim? Igen, ennek a receptje következik:
Sütés nélküli túrótorta
Hozzávalók:
Tortaalap:
- kb. 250 dkg darált zabkeksz
- 3 ek hideg, kókuszos zabkása
- kb. 50 g margarin olvasztva
- 1 dl víz
- 3 ek kristálycukor
Krém:
- 250 ml cukrászalap (Hulala volt konkrétan)
- 1 cs habfixáló
- 450 g félzsíros túró
- 2 ek kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1-2 ek citromlé
Krém alá:
- 1-2 ek sárgabaracklekvár
Tetejére:
- 170 g Boci csoki
Elkészítés:
- Egy lábasban a vízből és a kristálycukorból szálasra főzött cukorszirupot készítünk (nem fél perc lesz!), majd lehűtve hozzáadjuk a tortaalap hozzávalóihoz, és alaposan összekeverjük, majd átgyúrjuk. Egy kerek, kapcsos tortaformát kivajazunk (kb. 26 cm-est használtunk). Ebbe belenyomkodjuk a tészta hozzávalóit. Nem kell nyújtogatni, stb. Betesszük a hűtőbe fél órára, hogy összeálljon.
- A túrókrémhez egy kézi robotgéppel összekeverjük a túrót a citromlével, a habfixálóval és a cukrokkal. Ha egynemű lett, a cukrászalapot elkezdjük felverni, és hozzáadjuk a túrós krémet. A hűtőből kivett tortaalapot megkenjük 1-2 ek sárgabaracklekvárral. Erre eloszlatjuk a túrókrémet és alaposan kihűtjük a hűtőben. Mi a gyorsítás kedvéért mélyhűtőbe tettük.
- A tetejére elkészítjük mikróban olvasztás funkcióval a darabokra tört csokit (nálunk 90 g étcsoki és 80 g tejcsoki volt) kevés vízzel. Simára keverjük kanállal, majd a hűtőben nagyon hidegre hűtött torta tetejére folyatjuk, folyamatosan mozgatva a tortát, hogy mindenhol befedje. “Kézműves torta” lesz belőle! 😀 A formából csak teljes csokidermedés után érdemes kivenni, miután – a biztonság kedvéért – körbevágtuk egy széles pengéjű késsel.
Jó étvágyat! 🙂
Ízléses is )
Nyamika