bopciblog

Sütés nélküli zabos túrótorta

Miután megcsináltuk a húst meg a krumplit, arra gondoltunk a barátnőmmel, hogy valami sütit csak összedobunk. De tekintettel a harmincötfokárnyékban időjárásra, semmi humorunk nem volt még a sütéssel is bajlódni.

Inkább kiigazítom magamat: szánt szándékkal bementünk a boltba húsvásárlás után, süti-hozzávaló beszerzése céljából. 😀 Sajnos értelmes csokit csak Bocit találtunk (no name márka 30 Ft-tal volt olcsóbb, úgyhogy maradtunk az ismert minőségnél), de gondolom másból is el lehet készíteni.

Tehát megszületett a csokival bevont, sütés nélküli túrótorta. Nem zselatinos változatban ráadásul. Igaz, hogy szükség van hozzá egy hűtőre/fagyasztóra, hogy el lehessen rendesen készíteni, de azt hiszem, ez így, nyár kezdetén nem jelent igazán gondot, hisz mindenki beüzemeli a készüléket, lehetőleg magasra kapcsolva a hűtést.

Emlékeztek erre a fotóra, kedves követőim? Igen, ennek a receptje következik:

IMG_20150615_141001

Sütés nélküli túrótorta

Hozzávalók:

Tortaalap:

  • kb. 250 dkg darált zabkeksz
  • 3 ek hideg, kókuszos zabkása
  • kb. 50 g margarin olvasztva
  • 1 dl víz
  • 3 ek kristálycukor

Krém:

  • 250 ml cukrászalap (Hulala volt konkrétan)
  • 1 cs habfixáló
  • 450 g félzsíros túró
  • 2 ek kristálycukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1-2 ek citromlé

Krém alá:

  • 1-2 ek sárgabaracklekvár

Tetejére:

  • 170 g Boci csoki

Elkészítés:

  1. Egy lábasban a vízből és a kristálycukorból szálasra főzött cukorszirupot készítünk (nem fél perc lesz!), majd lehűtve hozzáadjuk a tortaalap hozzávalóihoz, és alaposan összekeverjük, majd átgyúrjuk. Egy kerek, kapcsos tortaformát kivajazunk (kb. 26 cm-est használtunk). Ebbe belenyomkodjuk a tészta hozzávalóit. Nem kell nyújtogatni, stb. Betesszük a hűtőbe fél órára, hogy összeálljon.
  2. A túrókrémhez egy kézi robotgéppel összekeverjük a túrót a citromlével, a habfixálóval és a cukrokkal. Ha egynemű lett, a cukrászalapot elkezdjük felverni, és hozzáadjuk a túrós krémet. A hűtőből kivett tortaalapot megkenjük 1-2 ek sárgabaracklekvárral. Erre eloszlatjuk a túrókrémet és alaposan kihűtjük a hűtőben. Mi a gyorsítás kedvéért mélyhűtőbe tettük.
  3. A tetejére elkészítjük mikróban olvasztás funkcióval a darabokra tört csokit (nálunk 90 g étcsoki és 80 g tejcsoki volt) kevés vízzel. Simára keverjük kanállal, majd a hűtőben nagyon hidegre hűtött torta tetejére folyatjuk, folyamatosan mozgatva a tortát, hogy mindenhol befedje. “Kézműves torta” lesz belőle! 😀 A formából csak teljes csokidermedés után érdemes kivenni, miután – a biztonság kedvéért – körbevágtuk egy széles pengéjű késsel.

Jó étvágyat! 🙂

IMG_20150615_164759

IMG_20150615_165139

 

Ha tetszett, csatlakozz a facebook oldalamhoz, ahol érdekességeket, megosztásra ítélt bejegyzéseket, játékokat és rövid bejegyzéseket találsz!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Bjorn És Kitti Ujhelyi says:

    Ízléses is )


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!