bopciblog

Mazsolás-kókuszos zabkása

A múltkor mutattam a sütés nélküli tortát. Annak a tésztajába kellett kevés zabkása, ráadásul kókuszos. Ha valaki nincs tisztában a készítés mikéntjével, erre a receptre szükség lesz. 🙂

Mazsolás-kókuszos zabkása

Hozzávalók:

  • 3 dl tej
  • 3 ek zabpehely
  • 1 ek cukor
  • 1 marék kókusz
  • 1 ek mazsola
  • csipetnyi só

Elkészítés:

Egy lábasba öntjük a tejet meg a cukrot, elkezdjük melegíteni. Beleöntjük a zabpelyhet, folytonos kavarás mellett melegítjük. A kókuszt belekeverjük, pár percig együtt főzzük, majd elzárjuk alatta a lángot, és lehúzzuk a tűzhelyről, nehogy odaégjen. Pár percet hagyjuk hűlni, kellően be fog sűrűsödni. 🙂

IMG_20150619_132917

 

 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Bjorn És Kitti Ujhelyi says:

    Sose ettem még


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!