A múltkor mutattam a sütés nélküli tortát. Annak a tésztajába kellett kevés zabkása, ráadásul kókuszos. Ha valaki nincs tisztában a készítés mikéntjével, erre a receptre szükség lesz. 🙂
Mazsolás-kókuszos zabkása
Hozzávalók:
- 3 dl tej
- 3 ek zabpehely
- 1 ek cukor
- 1 marék kókusz
- 1 ek mazsola
- csipetnyi só
Elkészítés:
Egy lábasba öntjük a tejet meg a cukrot, elkezdjük melegíteni. Beleöntjük a zabpelyhet, folytonos kavarás mellett melegítjük. A kókuszt belekeverjük, pár percig együtt főzzük, majd elzárjuk alatta a lángot, és lehúzzuk a tűzhelyről, nehogy odaégjen. Pár percet hagyjuk hűlni, kellően be fog sűrűsödni. 🙂
Sose ettem még