Gázos csirke

Csirkére fájt a fogunk. A mélyhűtőben ott árválkodott egy csomag darált csirkemell, klasszikusat nem akartam csinálni belőle, és magamat ismervén biztosan összekeverném a holnap vásárolt darált csirkemellel – mert tuti venni fogok. A darált csirkemell egy olyan dolog, amit én a konyhai (fogyózós) alapfelszereltség közé sorolok, hisz nagyon sok dolgot lehet belőle elkészíteni: fasírt, rakott étel, stb., ráadásul olcsóbb, mint a darált disznóhús, a marháról nem is beszélve!

Na és hogy mitől gázos? Ez elég egyértelmű, ráadásul prózai ok: a hozzávalók egészen egyszerűen fel fogják fújni az elfogyasztó emésztőrendszerét. Máshogy fogalmazva gázzal fog telítődni a belső miskulancia, viszont mivel aránylag alacsony a szénhidráttartalma, fogyasztható nyugodtan fogyókúrázók számára is, mivel laktató.

Gázos csirke

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. Egy kerámia serpenyőben megmelegítjük az olívaolajat, ráborítjuk a darált csirkehúst, és megpirítjuk só hozzáadásával. Ha kész, összekeverjük a szétmorzsolt fűszeres kockákkal, felöntjük kb. 3 dl vízzel, összekeverjük a borssal és a fagyasztott zöldségekkel, majd hozzáadjuk a felszeletelt és a passzírozott paradicsomot. Kis lángon összefőzzük (ez kb. 15-20 perc).
  2. Egy másik lángon megfőzzük csipetnyi sóval az alaposan megmosott rizst.
  3. Ha mindkettő kész van, ízlésünk szerint vagy összeborítjuk a kettőt, vagy a leöblített rizsre tálaljuk a húsos-zöldséges szószt. Mi összeborítottuk.



 

Ha tetszett, csatlakozz a facebook oldalamhoz, ahol különféle érdekes, megosztásra ítélt bejegyzéseket, rövid híreket, játékokat találhatsz!

Címkék: , , , , , ,
Tovább a blogra »