bopciblog

Nyári ebéd friss alapanyagokból: tarhonyás tál

Elkezdett érni a zöldség, mi pedig rávetettük magunkat Katicával. A rávetésből az következett, hogy a tarhonya, az olaj és a lecsókolbász kivételével az összes hozzávaló saját. Jó, nem sok, de az első, idei saját termésből készült étel. 🙂

 

 

Tarhonyás tál

Hozzávalók:

  • 2 szál lecsókolbász
  • 1 db vöröshagyma, zöld szárával együtt
  • fél fej fokhagyma
  • 3 db paprika
  • 5-6 db paradicsom
  • 500 g tarhonya
  • kb 2 ek olaj
  • 1 doboz passzírozott paradicsom (elhagyható; én paradicsom-mániás vagyok)
  • 1-2 kk őrölt pirospaprika, 1 ek só, késhegynyi bors

Elkészítés:

Az olajon megfuttatjuk a felkarikázott hagymát – a szárát is felkarikázzuk -, majd a tarhonyát is. Hozzáadunk kb. egy liter vizet, a felcsíkozott paprikát, negyedekre vágott paradicsomokat, a fűszereket, sózzuk, paprikázzuk, borsozzuk, belekarikázzuk a lecsókolbászt (természetesen lehet mást is használni, ami van otthon, de én most ezt használtam, mert már meg volt bontva a zacskója), és levesszük kicsire a lángot, folytonos kavarás mellett kb. 10-15 perc alatt készre főzzük.

IMG_20150627_151928

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Bjorn És Kitti Ujhelyi says:

    Imádom a tarhonyát,de itt nem lehet kapni 🙁

  2. Bjorn És Kitti Ujhelyi says:

    Tarhonya *+*

  3. Emese Spanderné Bujda says:

    Finom is a tarhonya!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!