Elkezdett érni a zöldség, mi pedig rávetettük magunkat Katicával. A rávetésből az következett, hogy a tarhonya, az olaj és a lecsókolbász kivételével az összes hozzávaló saját. Jó, nem sok, de az első, idei saját termésből készült étel. 🙂
Tarhonyás tál
Hozzávalók:
- 2 szál lecsókolbász
- 1 db vöröshagyma, zöld szárával együtt
- fél fej fokhagyma
- 3 db paprika
- 5-6 db paradicsom
- 500 g tarhonya
- kb 2 ek olaj
- 1 doboz passzírozott paradicsom (elhagyható; én paradicsom-mániás vagyok)
- 1-2 kk őrölt pirospaprika, 1 ek só, késhegynyi bors
Elkészítés:
Az olajon megfuttatjuk a felkarikázott hagymát – a szárát is felkarikázzuk -, majd a tarhonyát is. Hozzáadunk kb. egy liter vizet, a felcsíkozott paprikát, negyedekre vágott paradicsomokat, a fűszereket, sózzuk, paprikázzuk, borsozzuk, belekarikázzuk a lecsókolbászt (természetesen lehet mást is használni, ami van otthon, de én most ezt használtam, mert már meg volt bontva a zacskója), és levesszük kicsire a lángot, folytonos kavarás mellett kb. 10-15 perc alatt készre főzzük.
Imádom a tarhonyát,de itt nem lehet kapni 🙁
Tarhonya *+*
Finom is a tarhonya!
pásztortarhonya 🙂