Nyári ebéd friss alapanyagokból: tarhonyás tál

Elkezdett érni a zöldség, mi pedig rávetettük magunkat Katicával. A rávetésből az következett, hogy a tarhonya, az olaj és a lecsókolbász kivételével az összes hozzávaló saját. Jó, nem sok, de az első, idei saját termésből készült étel. 🙂

 

 

Tarhonyás tál

Hozzávalók:

Elkészítés:

Az olajon megfuttatjuk a felkarikázott hagymát – a szárát is felkarikázzuk -, majd a tarhonyát is. Hozzáadunk kb. egy liter vizet, a felcsíkozott paprikát, negyedekre vágott paradicsomokat, a fűszereket, sózzuk, paprikázzuk, borsozzuk, belekarikázzuk a lecsókolbászt (természetesen lehet mást is használni, ami van otthon, de én most ezt használtam, mert már meg volt bontva a zacskója), és levesszük kicsire a lángot, folytonos kavarás mellett kb. 10-15 perc alatt készre főzzük.

Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »