bopciblog

Gerslis csokis süti sütés nélkül

Előrebocsátom, hogy elég furcsa, alapanyag-igényes receptről van szó, ám ebben a melegben is elkészíthető, mert nem sütőigényes!

Hogy ez hogyan lehet? Egészen egyszerűen úgy, hogy mikróban készül.

Viszont sok csoki kell bele, meg egy különleges hozzávaló, amit nem nagyon használunk édes ételbe – öreg hiba 🙂

Gerslis csokis süti

Hozzávalók:

  • 160 g csoki
  • 4 tojás
  • 6 ek liszt
  • 4 ek cukor
  • 3 dl sótlan, főtt, leöblített, hideg gersli
  • fél mk sütőpor (a késhegynyinél picit több)
  • 1 dl olaj

Elkészítés:

  1. A gerslit beáztatjuk, só nélkül megfőzzük (18 perc mikróban), majd hidegvízzel alaposan lemossuk, félretesszük, lecsepegtetjük.
  2. Megolvasztjuk a csokit. A tojásokat felverjük enyhén a cukorral, folyamatosan hozzáadjuk a langyosra hűtött csokit, majd a sütőport és a lisztet. Végül összekeverjük a gerslivel.
  3. Egy nagy, mikrós edénybe tesszük az egészet és 14,5 perc alatt megsütjük a mikróban.

IMG_20150702_173533

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Bjorn És Kitti Ujhelyi says:

    Ilyet se láttam még de jól hangzik

  2. Viktória Kolonics says:

    elkészült és nagyon fincsi lett, köszi a receptet! 🙂

  3. bopci blog says:

    Szia! Most látom, lemaradt, mindjart javítom. Egy nagyon kevés, kb. fél mokkáskanálnyi.

  4. Viktória Kolonics says:

    Szia, mennyi sütőpor kell bele és az olajat is keverjem bele a tésztába? köszönöm a választ. (én írtam fb-n is)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!