Előrebocsátom, hogy elég furcsa, alapanyag-igényes receptről van szó, ám ebben a melegben is elkészíthető, mert nem sütőigényes!
Hogy ez hogyan lehet? Egészen egyszerűen úgy, hogy mikróban készül.
Viszont sok csoki kell bele, meg egy különleges hozzávaló, amit nem nagyon használunk édes ételbe – öreg hiba 🙂
Gerslis csokis süti
Hozzávalók:
- 160 g csoki
- 4 tojás
- 6 ek liszt
- 4 ek cukor
- 3 dl sótlan, főtt, leöblített, hideg gersli
- fél mk sütőpor (a késhegynyinél picit több)
- 1 dl olaj
Elkészítés:
- A gerslit beáztatjuk, só nélkül megfőzzük (18 perc mikróban), majd hidegvízzel alaposan lemossuk, félretesszük, lecsepegtetjük.
- Megolvasztjuk a csokit. A tojásokat felverjük enyhén a cukorral, folyamatosan hozzáadjuk a langyosra hűtött csokit, majd a sütőport és a lisztet. Végül összekeverjük a gerslivel.
- Egy nagy, mikrós edénybe tesszük az egészet és 14,5 perc alatt megsütjük a mikróban.
Ilyet se láttam még de jól hangzik
De jó! Örülök neki, ha ízlik! 🙂
elkészült és nagyon fincsi lett, köszi a receptet! 🙂
Szia! Most látom, lemaradt, mindjart javítom. Egy nagyon kevés, kb. fél mokkáskanálnyi.
Szia, mennyi sütőpor kell bele és az olajat is keverjem bele a tésztába? köszönöm a választ. (én írtam fb-n is)