bopciblog

Málnás meggyleves

Jöjjön egy klasszikus leves, amit ugyan főzni kell, de hamar kihűl, és hidegen-melegen fogyasztható. El lehet készíteni hajnalban is, hogy délidőre kihűljön kellően. Miért szeretem? Mert  édes és savanyú egyszerre. 🙂

Málnás meggyleves

Hozzávalók:

  • 25 dkg magozott meggy
  • 3 ek meggylekvár
  • 2 kk vaníliás pudingpor
  • 2 szem szegfűszeg
  • 10 dkg málna
  • 3-4 ek málnaszörp
  • 1 dl tej
  • csipet só
  • 1 kk cukor

Elkészítés:

  1. A meggyet, a málnát, a szegfűszeget a sóval és a cukorral feltesszük főni kb. másfél liter hideg vízben.
  2. Ha felforrt, a levéből kiveszünk egy merőkanálnyit, abban elkeverjük a pudingport, a szörpöt, majd hozzáöntjük a tejet, és folyamatos kavarás mellett hozzáadjuk a leveshez, újra felforraljuk az egészet. Ezután elzárjuk a lángot alatta, hagyjuk hűlni, majd ha szobahőmérsékletre hűlt (ez mondjuk elég magas hőfok jelenleg), betesszük a hűtőbe fogyasztásig.

Lehet éppen tejszínnel is tálalni, de én úgy, ahogy van, úgy ettem. Édes-savanyú és hideg egyszerre. Tökéletes! 🙂

IMG_20150704_142726

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Emese Spanderné Bujda says:

    Imádom a gyümölcsleveseket, főleg nyáron!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!