Jöjjön egy klasszikus leves, amit ugyan főzni kell, de hamar kihűl, és hidegen-melegen fogyasztható. El lehet készíteni hajnalban is, hogy délidőre kihűljön kellően. Miért szeretem? Mert édes és savanyú egyszerre. 🙂
Málnás meggyleves
Hozzávalók:
- 25 dkg magozott meggy
- 3 ek meggylekvár
- 2 kk vaníliás pudingpor
- 2 szem szegfűszeg
- 10 dkg málna
- 3-4 ek málnaszörp
- 1 dl tej
- csipet só
- 1 kk cukor
Elkészítés:
- A meggyet, a málnát, a szegfűszeget a sóval és a cukorral feltesszük főni kb. másfél liter hideg vízben.
- Ha felforrt, a levéből kiveszünk egy merőkanálnyit, abban elkeverjük a pudingport, a szörpöt, majd hozzáöntjük a tejet, és folyamatos kavarás mellett hozzáadjuk a leveshez, újra felforraljuk az egészet. Ezután elzárjuk a lángot alatta, hagyjuk hűlni, majd ha szobahőmérsékletre hűlt (ez mondjuk elég magas hőfok jelenleg), betesszük a hűtőbe fogyasztásig.
Lehet éppen tejszínnel is tálalni, de én úgy, ahogy van, úgy ettem. Édes-savanyú és hideg egyszerre. Tökéletes! 🙂
Imádom a gyümölcsleveseket, főleg nyáron!