A következő hús ellenállhatatlan, és abszolút alfabéta, tehát kezdőkonyhatündérek is el tudják készíteni. Kevés hozzávaló kell, kevés konyhai tudás, minimális ráfordítási idő – viszont ha nem hidegfalú a sütőnk, nem érdemes a közelben tartózkodni. 😉
A húsról elöljáróban: a húsboltokban lehet kapni olyan húst, hogy disznócomb szelet csonttal. Azt hiszem, ez a hivatalos megnevezése. A lényeg az, hogy a combcsont is benne van, kívül pedig a bordáját is látjuk, szalonnája és bőre is van (rosszabb esetben szőre is, amit azért érdemes leperzselni róla), és egy szelet belőle nagyjából másfél kilót nyom. Kb. 800 Ft körül van a kilós ára, boltja válogatja. A Cora – most már Auchannak hívják – csinált régen olyan akciót, hogy ezek a hússzeletek 5-600 Ft-os áron voltak kaphatóak. Ha van olyan ismerősünk, aki esetleg disznótelep környékén, igen könnyűszerrel tehetünk magunkévá egy-egy ilyen szelet húst – akár ingyen is.
Hogy miért is víziló beefsteak a neve? Ki emlékszik a Kincs, ami nincs c. filmre? A Csak a Puffin ad nekem erőt és mindent legyőző akaratot mondat inkább ismerős lehet. No, ebben a filmben szerepel egy akkora darab hús, amire azt mondja Charlie (alias Bud Spencer, alias Carlo Pedersoli), hogy ez egy vízilóbífsztek, és megsüti. Nagyjából ez is úgy fog kinézni, mit az a bizonyos szelet, amibe Terence Hill (alias Mario Girotti) belelógatja a damilját, aminek a végén a horog beleakad a húsba.
Hozzávalók:
Edények:
Elkészítés:
*: A fűszerkeverék egy számunkra tetsző összeállítás, aminek alapja a só, és az adott húshoz illő fűszerek keveredése. A fűszereket több módon szokták kategorizálni, ehhez a disznóhúshoz a 3 evőkanál só, fél evőkanál őrölt bors, 1 evőkanál őrölt pirospaprika, 1/4 evőkanál őrölt köménymag, fél evőkanál rozmaring, késhegynyi őrölt fahéj keveréket használtam.