Valamiért kínai kajára fájt a fogam. A plázába most nem mentünk el emiatt (ott a legjobb a kínai egész Debrecenben), így hát amíg apa szerel, én főzök.
Kiokoskodtam, hogyan is lehet megcsinálni, hogy roppanjon is a zöldség, de meg is legyen sülve, ám nem összesülve, és még sütő sem kell hozzá, csak egy kerámia bevonatos serpenyő, és a lányom szavaival élve “Anya, ez oltárira nagyon finom lett!”, tehát ehető. 🙂
Zöldséges kínai tészta bopci módra
Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 marék friss zöldbab
- 2 nagy paradicsom
- 3 fej vöröshagyma
- 1 db sárgarépa
- 30 dkg spagetti tészta
- fűszerek: só, őrölt feketebors
- kb. fél dl sűrű paradicsompüré
- kb. 1 dl szójaszósz
- 1 dl narancslé
- olaj
Elkészítés:
- A háromból egy fej vöröshagymát apróra kockázunk, olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a darált húst, megsózzuk, borsozzuk, és lepirítjuk enyhén. Felöntjük fél dl szójaszósszal, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, belereszeljük a répát. Most levesszük kis lángra.
- A tésztát közben egy fazékban félig megfőzzük. Ha kész (vigyázat, nem kell teljesen megfőzni, amolyan all dente legyen), hozzáadjuk a húshoz, és a tészta főzővizébe dobjuk a friss zöldbabokat, pár percig forraljuk, leszűrjük, és ezt is hozzákeverjük a hús&tészta keverékéhez.
- Most negyedeljük fel a vöröshagymákat (ha nagyon nagyok, lehet nyolcadolni) és a paradicsomokat (ezt is inkább nyolcadoljuk, ha tényleg nagyokat találtunk), adjuk a tésztás keverékhez, 3 percig kevergetve sütjük, közben hozzáadjuk a narancslevet (ennyi idő alatt fel fogja szedni a letapadt pörcöket, és egy kellemes édes-savanyú ízt ad az egésznek), majd elzárjuk a lángot alatta, és most adjuk hozzá a maradék fél dl szójaszószt, amivel alaposan összekeverjük.
Imádni fogjuk