bopciblog

Szójás-sörös csirkecomb sültlizzsel

Ugye mindenkinek megvan a Halálos fegyverben a Benny bácsi? A híres mondatával, hogy “Az nem sült lizs, hanem sültlizs, maga ploli!”. Na ez a sültlizs van elkészítve a csirkecombbal. Hogy miért vagyok most ennyire ázsiai beütéssel? Igazából fogalmam sincs 🙂 Csak úgy 🙂 Tegnap elkészült ugyebár a darált húsos kínai, most meg a tészta helyett a sültlizses változat jön, és nem disznóval, hanem csirkével.

 

Szójás-sörös csirkecomb sültlizzsel

Hozzávalók:

  • 4 db egész csirkecomb
  • kevés olaj
  • 1 doboz (0,5 literes) (alkoholmentes) sör
  • fél dl szójaszósz
  • 1 ek chiliszósz
  • fűszerek: 1 kk ételízesítő (mezei, sima), só, bors, fokhagyma
  • 1 nagyon nagy szem paradicsom
  • 1 gigászi nagy vöröshagyma/2-3 db közepes vöröshagyma
  • 2,5 dl rizs (szárazon mérve)
  • 1 marék zöldbab
  • 3 egész tojás

Elkészítés:

  1. A csirkecombokról lehúzzuk a bőrét, megszórjuk bőségesen ételízesítővel, beletesszük egy nagy tálba, amibe a sörből 4 dl-t és a szójaszósz 2/3-át hozzáöntöttünk. Kb. 15-20 perc bőven elég lesz benne, pácolódni.
  2. Egy serpenyőben olajat melegítünk, ebbe tesszük a tálból kihorgászott csirkecombokat. A levét nem öntjük ki!
  3. Közben feltesszük főni a rizst és a zöldbabot, enyhén sós, kétszeres vízben.
  4. A húst körbe megpirítjuk enyhén, tehát a fehéredésen túl jusson a hús, de ne kozmáljon oda, majd felöntjük a páclével. Lefedjük, és így kb. 20-25 percet pároljuk kis lángon. Közben nyolcadoljuk a vöröshagymát, darabjaira szedjük, és hozzáadjuk a húshoz, a maradék szójaszósszal alaposan megöntözzük a húsokat, majd a felkockázott paradicsomot is hozzáadjuk. Így, lefedés nélkül kb. 10 percet “sütjük”.
  5. A rizs alatt elzárjuk a lángot, és az 1 dl sörrel felvert 3 tojást beleöntjük, alaposan összeforgatjuk, megsütjük.

IMG_20150718_144018

 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Bjorn És Kitti Ujhelyi says:

    Jó párosítás


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!