Szójás-sörös csirkecomb sültlizzsel

Ugye mindenkinek megvan a Halálos fegyverben a Benny bácsi? A híres mondatával, hogy “Az nem sült lizs, hanem sültlizs, maga ploli!”. Na ez a sültlizs van elkészítve a csirkecombbal. Hogy miért vagyok most ennyire ázsiai beütéssel? Igazából fogalmam sincs 🙂 Csak úgy 🙂 Tegnap elkészült ugyebár a darált húsos kínai, most meg a tészta helyett a sültlizses változat jön, és nem disznóval, hanem csirkével.

Szójás-sörös csirkecomb sültlizzsel

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A csirkecombokról lehúzzuk a bőrét, megszórjuk bőségesen ételízesítővel, beletesszük egy nagy tálba, amibe a sörből 4 dl-t és a szójaszósz 2/3-át hozzáöntöttünk. Kb. 15-20 perc bőven elég lesz benne, pácolódni.
  2. Egy serpenyőben olajat melegítünk, ebbe tesszük a tálból kihorgászott csirkecombokat. A levét nem öntjük ki!
  3. Közben feltesszük főni a rizst és a zöldbabot, enyhén sós, kétszeres vízben.
  4. A húst körbe megpirítjuk enyhén, tehát a fehéredésen túl jusson a hús, de ne kozmáljon oda, majd felöntjük a páclével. Lefedjük, és így kb. 20-25 percet pároljuk kis lángon. Közben nyolcadoljuk a vöröshagymát, darabjaira szedjük, és hozzáadjuk a húshoz, a maradék szójaszósszal alaposan megöntözzük a húsokat, majd a felkockázott paradicsomot is hozzáadjuk. Így, lefedés nélkül kb. 10 percet “sütjük”.
  5. A rizs alatt elzárjuk a lángot, és az 1 dl sörrel felvert 3 tojást beleöntjük, alaposan összeforgatjuk, megsütjük.

Címkék: , , , , , , ,
Tovább a blogra »