Igazából nem tudom, ténylegesen hívható-e “fánk”-nak az alábbi finomság, hisz nem fánk alakú, és az olajban sütött túrógombóchoz szerintem több köze van, mint a fánkhoz, de ha apa azt mondta, hogy ez túrófánk, akkor túrófánk és kész. 🙂
Áfonyás-lime-os túrófánk
Hozzávalók:
- 500 g tehéntúró
- 6 ek kristálycukor
- 2 tojás szétválasztva
- 1 cs vaníliás cukor
- 4 ek liszt
- 3 ek zsemlemorzsa
- 1 lime reszelt héja és leve
- 1 csipet só
- késhegynyi sütőpor
Sütéshez:
- Olaj
- Zsemlemorzsa
Töltelékhez:
- Áfonya
Elkészítés:
- A túrót a sóval, a két tojássárgával, a cukorral, a lime reszelt héjával és levével, a liszttel, a sütőporral és a zsemlemorzsával alaposan összekeverjük. A tojásfehérjéket a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, és hozzákeverjük túróhoz.
- Egy serpenyőben olajat melegítünk, golyókat formázunk a tésztából, a közepére teszünk 1 szem áfonyát, meghempergetjük a zsemlemorzsában, és kis lángon kisütjük az olajban.
Én nem cukroztam meg, elég édes így is 🙂
Kommentek