bopciblog

Áfonyás-lime-os túrófánk pillanatok alatt, mérleg és sütő nélkül

Igazából nem tudom, ténylegesen hívható-e “fánk”-nak az alábbi finomság, hisz nem fánk alakú, és az olajban sütött túrógombóchoz szerintem több köze van, mint a fánkhoz, de ha apa azt mondta, hogy ez túrófánk, akkor túrófánk és kész. 🙂

Áfonyás-lime-os túrófánk

Hozzávalók:

  • 500 g tehéntúró
  • 6 ek kristálycukor
  • 2 tojás szétválasztva
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 4 ek liszt
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • 1 lime reszelt héja és leve
  • 1 csipet só
  • késhegynyi sütőpor

Sütéshez:

  • Olaj
  • Zsemlemorzsa

Töltelékhez:

  • Áfonya

Elkészítés:

  1. A túrót a sóval, a két tojássárgával, a cukorral, a lime reszelt héjával és levével, a liszttel, a sütőporral és a zsemlemorzsával alaposan összekeverjük. A tojásfehérjéket a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, és hozzákeverjük  túróhoz.
  2. Egy serpenyőben olajat melegítünk, golyókat formázunk a tésztából, a közepére teszünk 1 szem áfonyát, meghempergetjük a zsemlemorzsában, és kis lángon kisütjük az olajban.

Én nem cukroztam meg, elég édes így is 🙂

IMG_20150718_212249

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!