Áfonyás-lime-os túrófánk pillanatok alatt, mérleg és sütő nélkül

Igazából nem tudom, ténylegesen hívható-e “fánk”-nak az alábbi finomság, hisz nem fánk alakú, és az olajban sütött túrógombóchoz szerintem több köze van, mint a fánkhoz, de ha apa azt mondta, hogy ez túrófánk, akkor túrófánk és kész. 🙂

Áfonyás-lime-os túrófánk

Hozzávalók:

Sütéshez:

Töltelékhez:

Elkészítés:

  1. A túrót a sóval, a két tojássárgával, a cukorral, a lime reszelt héjával és levével, a liszttel, a sütőporral és a zsemlemorzsával alaposan összekeverjük. A tojásfehérjéket a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, és hozzákeverjük  túróhoz.
  2. Egy serpenyőben olajat melegítünk, golyókat formázunk a tésztából, a közepére teszünk 1 szem áfonyát, meghempergetjük a zsemlemorzsában, és kis lángon kisütjük az olajban.

Én nem cukroztam meg, elég édes így is 🙂

Címkék: , , , , , ,
Tovább a blogra »