bopciblog

Töltött cukkini: a nyár laktató fogyókúrája

Napok óta várakozott két, gigászi méretű cukkini jobb sorsára a szekrény ttetején, mi pedig találtunk a boltban akciós darálthúst – innentől kezdve nem volt kérdés számomra, mi is lesz a cukkinivel.

IMG_20150719_123729

Tegnap kiderült, hogy egy ismerősöm szintén hasonló véleményen van a fűszereket illetően, mint én. Azaz meri használni, amit manapság nem igazán lehet látni, pedig olyan csuda ízeket lehet kreálni egy-egy adag fűszer otthon tartásával, hogy hihetetlen!

Töltött cukkini

Hozzávalók:

  • 1 gigászi méretű cukkini
  • 500g darálthús
  • 2 tojás
  • 1 marék zsemlemorzsa
  • fűszerek: só, őrölt fehérbors, tárkony, lestyán
  • 1 fej fokhagyma
  • pár szem paradicsom
  • kevés olaj (kb. 2 ek)
  • reszelt sajt
  • tejföl

Elkészítés:

  1. A cukkinit kb. 30-40 centis darabokra vágjuk, hosszában kettévágjuk, a belsejét kikaparjuk, besózzuk alaposan, és kb. fél órát így hagyjuk.
  2. A darált húst összekeverjük az átnyomott fokhagymával, sóval, borssal, tárkonnyal, lestyánnal, zsemlemorzsával és tojással, és beletöltjük a cukkinibe, miután kiöntöttük belőle a vizet, amit eresztett. A tetejére teszünk szeletelt paradicsomot és reszelt sajtot (ezek elhagyhatóak, aki akarja, tehet helyette tejfölt rá).
  3. Egy kevés olajat öntünk a cukkinik alá, és 180 fokon kb. 1 órán keresztül sütjük.

IMG_20150719_124251

 

 

 

 

 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Bjorn És Kitti Ujhelyi says:

    Imádom a cukkinit

  2. Emese Spanderné Bujda says:

    A cukkinit nem igazán szeretem, de ez az étel nagyon jól néz ki, tuti finom is!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!