Töltött cukkini: a nyár laktató fogyókúrája

Napok óta várakozott két, gigászi méretű cukkini jobb sorsára a szekrény ttetején, mi pedig találtunk a boltban akciós darálthúst – innentől kezdve nem volt kérdés számomra, mi is lesz a cukkinivel.

Tegnap kiderült, hogy egy ismerősöm szintén hasonló véleményen van a fűszereket illetően, mint én. Azaz meri használni, amit manapság nem igazán lehet látni, pedig olyan csuda ízeket lehet kreálni egy-egy adag fűszer otthon tartásával, hogy hihetetlen!

Töltött cukkini

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A cukkinit kb. 30-40 centis darabokra vágjuk, hosszában kettévágjuk, a belsejét kikaparjuk, besózzuk alaposan, és kb. fél órát így hagyjuk.
  2. A darált húst összekeverjük az átnyomott fokhagymával, sóval, borssal, tárkonnyal, lestyánnal, zsemlemorzsával és tojással, és beletöltjük a cukkinibe, miután kiöntöttük belőle a vizet, amit eresztett. A tetejére teszünk szeletelt paradicsomot és reszelt sajtot (ezek elhagyhatóak, aki akarja, tehet helyette tejfölt rá).
  3. Egy kevés olajat öntünk a cukkinik alá, és 180 fokon kb. 1 órán keresztül sütjük.

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »