bopciblog

Egy újabb mennyei kekszféle, ami odateszi magát a vendégváró asztalra

A kekszek egy örök favoritok nálunk – is, mint minden, gyerekekkel bővített lakásban/házban. Ez most egy olyan nyárias-tengerpartos változat, amiről valamiért a tengerparti esküvők ugranak be. Mert ugye ott sok, apró falat kell, hogy a násznép ne az előétellel lakjon jól. Igen, ez az alábbi kép tökéletesen megmutatja, mire is gondolok:

Fotó: palmtravel.hu
Fotó: palmtravel.hu

 De a kekszek, amik elkészültek, azért tényleg fontosak 🙂 Még mielőtt elmerülnék az álmodozásban, hogy vajon milyen is lenne, ha ott, messzi-távol, tengerparton mondhatnánk ki a boldogító igent, lássuk azt a receptet! 🙂

Mennyei kávés-kókuszos keksz

Hozzávalók:

  • 25 dkg puha margarin
  • 1 nagy csipet só
  • 18 dkg kristálycukor
  • kb. fél csomag sütőpor
  • 1 egész tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 ek kókuszreszelék
  • 1 kk kókuszaroma (igen, ilyen is van)
  • 1 kk vérnarancs aroma
  • 55 dkg búzafinomliszt
  • 2-3 ek instant kávé (én Lidl-öst használtam)
  • 2-3 ek túrókrém (kihagyható, de én azért nem hagynám ki ;))

Elkészítés:

  1. A margarint a liszttel, a tojással, a sóval, a cukorral, a sütőporral, a kókuszreszelékkel és az aromákkal összegyúrjuk. (Én csíkosnak hagytam benne a vérnarancs aromát; húú, amikor az ember beleharap…!)Ha olyan melegben csináljuk, mint ami pl. ma is volt, érdemes utána pár percre hűtőbe tenni.
  2. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a tésztából nyert, diónyi gombócokat, amit a kezünkben kilapogattunk előtte kb. fél ujjnyi vastagra (a sütőportól úgyis meg fog nőni). A tetejére teszünk kevés instant kávét, megszórjuk a kávét vaníliás cukorral, és pontosan 190 fokon, 12 perc alatt kisütjük. A túrókrémesnél a túrókrémet elkészítjük*, egy kis kávéskanálnyit elkenünk a tepsiben levő tészta közepén, majd erre szórjuk a kávét. Nem semmi ízhatás érhető el vele, hisz egyszerre kókuszos, édes, savanykás és a kávé meg a túró íze is kiérződik. Mennyei!

IMG_20150721_184541

 

 

*: Túrókrém elkészítése: 12 dkg túró, 1 ek cukor, negyed citrom héja és leve, fél csomag vaníliás cukor. Ezt mindet egy tálba tesszük és botmixerrel krémesítjük. A citrom levétől könnyebb lesz pürésíteni.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!