Egy újabb mennyei kekszféle, ami odateszi magát a vendégváró asztalra

A kekszek egy örök favoritok nálunk – is, mint minden, gyerekekkel bővített lakásban/házban. Ez most egy olyan nyárias-tengerpartos változat, amiről valamiért a tengerparti esküvők ugranak be. Mert ugye ott sok, apró falat kell, hogy a násznép ne az előétellel lakjon jól. Igen, ez az alábbi kép tökéletesen megmutatja, mire is gondolok:

Fotó: palmtravel.hu

 De a kekszek, amik elkészültek, azért tényleg fontosak 🙂 Még mielőtt elmerülnék az álmodozásban, hogy vajon milyen is lenne, ha ott, messzi-távol, tengerparton mondhatnánk ki a boldogító igent, lássuk azt a receptet! 🙂

Mennyei kávés-kókuszos keksz

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A margarint a liszttel, a tojással, a sóval, a cukorral, a sütőporral, a kókuszreszelékkel és az aromákkal összegyúrjuk. (Én csíkosnak hagytam benne a vérnarancs aromát; húú, amikor az ember beleharap…!)Ha olyan melegben csináljuk, mint ami pl. ma is volt, érdemes utána pár percre hűtőbe tenni.
  2. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a tésztából nyert, diónyi gombócokat, amit a kezünkben kilapogattunk előtte kb. fél ujjnyi vastagra (a sütőportól úgyis meg fog nőni). A tetejére teszünk kevés instant kávét, megszórjuk a kávét vaníliás cukorral, és pontosan 190 fokon, 12 perc alatt kisütjük. A túrókrémesnél a túrókrémet elkészítjük*, egy kis kávéskanálnyit elkenünk a tepsiben levő tészta közepén, majd erre szórjuk a kávét. Nem semmi ízhatás érhető el vele, hisz egyszerre kókuszos, édes, savanykás és a kávé meg a túró íze is kiérződik. Mennyei!

 

 

*: Túrókrém elkészítése: 12 dkg túró, 1 ek cukor, negyed citrom héja és leve, fél csomag vaníliás cukor. Ezt mindet egy tálba tesszük és botmixerrel krémesítjük. A citrom levétől könnyebb lesz pürésíteni.

Címkék: , , , , , , ,
Tovább a blogra »