Tulajdonképpen túrós batyunak kellene neveznem az alábbi sütit, ám mégsem az, mert nem kelt a tésztája.
Élesztőmentes édes-savanyú batyu
Hozzávalók:
- 3 dl tej
- 12 dkg margarin
- 70-75 dkg liszt
- csipetnyi só
- 3 marék cukor
- 1,5 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
Töltelék:
- 450 g túró
- 6 ek gríz
- 4 ek cukor
- fél citrom reszelt héja és leve
- 1 cs vaníliás cukor
Tetejére:
- fél citrom leve
- 1 ek cukor
- 1 kk vanília aroma
- 2 ek víz
EElkészítés:
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A liszt mennyisége függ a tejtől, hogy mennyit vesz fel.
- Vékonyra nyújtjuk, tenyérnyi kockákra vágjuk, beleteszünk kb. 2 ek túrós tölteléket (egyszerűen összekeverjük a hozzávalókat), négy sarkát középre hajtjuk, kissé összecsípjük a tetején.
- 180 fokos sütőben fél óráig sütjük, kivesszük, megkenjük a citromleves mázzal, majd pár percre visszatoljuk a sütőbe.
Vigyázat, forrón égési sérülést tud okozni, ha kézzel nyúlunk hozzá!
Majd kipróbálom
Szintén jól néz ki!