bopciblog

Azonnal süthető, élesztőmentes édes-savanyú batyu

Tulajdonképpen túrós batyunak kellene neveznem az alábbi sütit, ám mégsem az, mert nem kelt a tésztája.

Élesztőmentes édes-savanyú batyu

Hozzávalók:

  • 3 dl tej
  • 12 dkg margarin
  • 70-75 dkg liszt
  • csipetnyi só
  • 3 marék cukor
  • 1,5 cs sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor

Töltelék:

  • 450 g túró
  • 6 ek gríz
  • 4 ek cukor
  • fél citrom reszelt héja és leve
  • 1 cs vaníliás cukor

Tetejére:

  • fél citrom leve
  • 1 ek cukor
  • 1 kk vanília aroma
  • 2 ek víz

EElkészítés:

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A liszt mennyisége függ a tejtől, hogy mennyit vesz fel.
  2. Vékonyra nyújtjuk, tenyérnyi kockákra vágjuk, beleteszünk kb. 2 ek túrós tölteléket (egyszerűen összekeverjük a hozzávalókat), négy sarkát középre hajtjuk, kissé összecsípjük a tetején. 
  3. 180 fokos sütőben fél óráig sütjük, kivesszük, megkenjük a citromleves mázzal, majd pár percre visszatoljuk a sütőbe.

Vigyázat, forrón égési sérülést tud okozni, ha kézzel nyúlunk hozzá!

IMG_20150728_212329

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Bjorn És Kitti Ujhelyi says:

    Majd kipróbálom

  2. Emese Spanderné Bujda says:

    Szintén jól néz ki!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!