Azonnal süthető, élesztőmentes édes-savanyú batyu

Tulajdonképpen túrós batyunak kellene neveznem az alábbi sütit, ám mégsem az, mert nem kelt a tésztája.

Élesztőmentes édes-savanyú batyu

Hozzávalók:

Töltelék:

Tetejére:

EElkészítés:

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A liszt mennyisége függ a tejtől, hogy mennyit vesz fel.
  2. Vékonyra nyújtjuk, tenyérnyi kockákra vágjuk, beleteszünk kb. 2 ek túrós tölteléket (egyszerűen összekeverjük a hozzávalókat), négy sarkát középre hajtjuk, kissé összecsípjük a tetején. 
  3. 180 fokos sütőben fél óráig sütjük, kivesszük, megkenjük a citromleves mázzal, majd pár percre visszatoljuk a sütőbe.

Vigyázat, forrón égési sérülést tud okozni, ha kézzel nyúlunk hozzá!

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »