bopciblog

Rakott cukkini

Egy újabb finomság a cukkiniszezon közepén. Sütőt be kell hozzá kapcsolni, ezért az árnyékban 40 fokos hőmérsékletnél nem érdemes igazán megcsinálni, de amíg még nincs itt újra az überhipernagyon kánikula, addig még egy ebédet megér a dolog 😉

Ez egy alaprecept, amit úgy variálunk, ahogy akarunk.

IMG_20150731_130421

Rakott cukkini

Hozzávalók:

  • 1 nagyon nagy cukkini (kb. 1 kg)
  • 1-1,5 kg paradicsom
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 30 dkg sajt reszelve
  • 450 g tejföl
  • 25 dkg csavart tészta
  • 3 ek olaj
  • 50 dkg darálthús
  • fűszerek: só, fokhagyma, pirospaprika, morzsolt bazsalikom, morzsolt oregano

Elkészítés:

  1. A cukkinit megmossuk, felkarikázzuk vékonyan. Ugyanilyen vékonyra karikázzuk a szintén megmosott paradicsomot is.
  2. Egy tepsi aljára teszünk 3 ek olajat, erre egy sor, egymásra félig takarásban tett cukkinit, majd egy sor paradicsomot, és megsózzuk, fokhagymázzuk, szórunk rá bazsalikomot és oreganot.
  3. Erre kerül az előre előfőzött tészta (fogkeményre főzve, azaz all dente), majd a darált hús, amit megszórunk kevés pirospaprikával, és egy réteg cukkini újból, megszórva bazsalikommal és oreganoval.
  4. A tetejére a tejföl, a reszelt sajt és a karikákra vágott vöröshagyma. 200 fokon kb. 40 perc alatt elkészül.

IMG_20150731_133009

Címkék: ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Bjorn És Kitti Ujhelyi says:

    Cukkini 🙂 imádom


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!