Egy újabb finomság a cukkiniszezon közepén. Sütőt be kell hozzá kapcsolni, ezért az árnyékban 40 fokos hőmérsékletnél nem érdemes igazán megcsinálni, de amíg még nincs itt újra az überhipernagyon kánikula, addig még egy ebédet megér a dolog 😉
Ez egy alaprecept, amit úgy variálunk, ahogy akarunk.
Rakott cukkini
Hozzávalók:
- 1 nagyon nagy cukkini (kb. 1 kg)
- 1-1,5 kg paradicsom
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 30 dkg sajt reszelve
- 450 g tejföl
- 25 dkg csavart tészta
- 3 ek olaj
- 50 dkg darálthús
- fűszerek: só, fokhagyma, pirospaprika, morzsolt bazsalikom, morzsolt oregano
Elkészítés:
- A cukkinit megmossuk, felkarikázzuk vékonyan. Ugyanilyen vékonyra karikázzuk a szintén megmosott paradicsomot is.
- Egy tepsi aljára teszünk 3 ek olajat, erre egy sor, egymásra félig takarásban tett cukkinit, majd egy sor paradicsomot, és megsózzuk, fokhagymázzuk, szórunk rá bazsalikomot és oreganot.
- Erre kerül az előre előfőzött tészta (fogkeményre főzve, azaz all dente), majd a darált hús, amit megszórunk kevés pirospaprikával, és egy réteg cukkini újból, megszórva bazsalikommal és oreganoval.
- A tetejére a tejföl, a reszelt sajt és a karikákra vágott vöröshagyma. 200 fokon kb. 40 perc alatt elkészül.
Cukkini 🙂 imádom