Nagyon gyorsan akartam nagyon finomat csinálni 🙂 Olyat, ami ropogós, édes, savanyú, nyár ízű és fűszeres is. Na nem kell itt olyan dolgokra gondolni, hogy sóval-borssal-pirospaprikával készítek édes ropogtatnivalót, de azért valami íz az kell kiegészítésként.
Így született meg ez a finomság, ami… khmm… nagyjából 15 perc alatt el is fogyott. Voltunk rá öten. Még az sem zavarta egyikőnket sem, hogy nem hűlt ki teljesen.
Fahéjas-meggyes csiga 3 hozzávalóból
Hozzávalók:
- 1 csomag mirelit leveles tészta
- 1 kk őrölt fahéj
- kb. 25 dkg meggy
Elkészítés:
- Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt bekapcsoljuk 200 fokra. A mirelit tésztát kiolvasztjuk, vékonyra kinyújtjuk (kb. 2-3 mm vastagra).
- A meggyet kimagozzuk. Egy turmixszal 12 szem meggy kivételével az összes többit összeturmixoljuk, rákenjük a tésztára, megszórjuk őrölt fahéjjal. Feltekerjük nem túl szorosan, kétujjnyi vastagra felvágjuk, a tepsibe tesszük. Mindegyik közepére teszünk egy-egy szem meggyet. Aki akarja, feltekerés előtt megcukrozhatja – én nem tartottam fontosnak, mert édes a meggy.
- 200 fokon fél óra alatt kész van.
Fahéj és meggy,csak isteni lehet