Fahéjas-meggyes csiga 3 hozzávalóból

Nagyon gyorsan akartam nagyon finomat csinálni 🙂 Olyat, ami ropogós, édes, savanyú, nyár ízű és fűszeres is. Na nem kell itt olyan dolgokra gondolni, hogy sóval-borssal-pirospaprikával készítek édes ropogtatnivalót, de azért valami íz az kell kiegészítésként.

Így született meg ez a finomság, ami… khmm… nagyjából 15 perc alatt el is fogyott. Voltunk rá öten. Még az sem zavarta egyikőnket sem, hogy nem hűlt ki teljesen.

Fahéjas-meggyes csiga 3 hozzávalóból

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt bekapcsoljuk 200 fokra. A mirelit tésztát kiolvasztjuk, vékonyra kinyújtjuk (kb. 2-3 mm vastagra).
  2. A meggyet kimagozzuk. Egy turmixszal 12 szem meggy kivételével az összes többit összeturmixoljuk, rákenjük a tésztára, megszórjuk őrölt fahéjjal. Feltekerjük nem túl szorosan, kétujjnyi vastagra felvágjuk, a tepsibe tesszük. Mindegyik közepére teszünk egy-egy szem meggyet. Aki akarja, feltekerés előtt megcukrozhatja – én nem tartottam fontosnak, mert édes a meggy.
  3. 200 fokon fél óra alatt kész van.

Címkék: , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »