bopciblog

Hogyan készül a sós rúd olcsón és gyorsan otthon?

Mert nem mindig kell gyúrni, ha sütire fáj a fogunk. Annyira jó dolog – szerintem -, hogy szinte fillérekért lehet hozzájutni egy fél kilónyi leveles tésztához! Az meg, hogy három számjegyű összegért adnak készen egyetlen(!) darab sós rudat… felháborító. Megértem, hogy kell rezsit fizetnie a pékségeknek, meg a munkahelyek is pénzbe kerülnek – ám mivel mi öten vagyunk, és mindannyian szeretjük a sós rudat, nem tudok annyi pénzt kiadni a sós rúdért, mint szeretnék (kb. 1500 Ft-ból meg is úsznánk egy adagot, hogy mindenkinek jusson).

Tehát mélyhűtő ajtót kinyitni, elővenni az eldugott leveles tésztát, kiolvasztani és hajrá! 🙂

Hogy mikor és kiknek érdemes megcsinálni? Például vendégvárónak, hirtelen betoppanó vendégeknek, gyerekbuliba, szoptatós anyukáknak (hisz rövid idő alatt kész van, és amíg hamizik a pici, addig el lehet majszolgatni), meccsnézésre, sörkorcsolyának, pókerjátszmához, és minden olyan dologhoz, amikor csak pár falat kell, idő meg nincs, hogy nyugisan megegyük.

Olcsó és gyors sós rúd

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 kk só
  • fél tojás fehérje

Elkészítés:

  1. A mirelit leveles tésztát kiolvasztjuk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  2. A tésztát kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, bevagdossuk, megkenjük a sóval felvert tojásfehérjével, majd megszórjuk reszelt sajttal. Ujjnyi széles csíkokra vágjuk, középen merőlegesen még elfelezzük (így nem nagyon hosszú, hanem pont fogyasztható méretűt kapunk sülés után). Egymás mellé tesszük a rudakat (nekem 20 db ilyen rudacska lett egy csomagból), és kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha az alja is meg van sülve. Lesz, amelyik el fog borulni, de nem gond! 🙂

IMG_20150802_115205

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Bjorn És Kitti Ujhelyi says:

    Na megkívántam 🙂 ha lenne leveles tésztám sütnék most


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!