bopciblog

Füstös-joghurtos csirkemell

Amikor a finom, gyenge csirkemell párosul a nyár ízével, a füsttel, az egyik legtipikusabb nyári zöldség ízével, és ezt az egészet megspékeli a krémes, kellemesen fanyar joghurt… na akkor mondja azt apa, hogy “ez úgy oda…, hogy egy falat se marad belőle, hidd el nekem!”. Mindenki megette. Van, aki repetát kért. Hadd tegyem hozzá: a gyerekeim ebben a bírhatatlan hőségben nem szeretnek enni. Tehát tényleg finom. 🙂

A közben előtörő illatokról csak annyit: a macskáink és a kutyáink meg voltak veszve, hogy ők is enni akarnak belőle. 🙂

Füstös-joghurtos csirkemell

Hozzávalók:

  • 75 dkg csirkemellfilé
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg sós szalonna
  • 20 dkg füstölt-főtt sonka (nem csirkemell, hanem a klasszikus, húsvéti fajta)
  • 60 dkg cukkini reszelve
  • 2 tk só
  • 50 dkg szarvacska tészta
  • 1 nagy doboz görög joghurt
  • fűszerek: frissen őrölt feketebors, fokhagymagranulátum

Elkészítés:

  1. A szalonnát apró kockákra vágjuk. Nem kell hozzá se zsír, se olaj, csak saját zsírjára kell lesütni. Erre dobjuk rá a picire felkockázott vöröshagymát, és üvegesre futtatjuk. (Itt már ajánlatos a háziállatokat kiszorítani a konyha környékéről, olyan illata van!)
  2. A csirkemellfilét felszeleteljük és 3×3 mm-es csíkokra vágjuk, a sonkát nagyon vékonyra szeleteljük, és azt is hasonló méretre vágjuk. Mindkét húsfajtát hozzáadjuk a szalonnás-hagymás alapra, és megsózzuk, borsozzuk, fokhagymázzuk. Fehéredésig hevítjük a húst, hozzáadjuk a cukkinit, és kb. 20 percig főzzük kis lángon, folyamatos keverés mellett. Nem kell vizet hozzáadni, a cukkini elég vizet tartalmaz.
  3. A görög joghurtot átkeverjük egy kanállal és hozzáadjuk a kész húsos ételhez.
  4. Egy másik edényben megfőzzük a tésztát, összekeverjük a kettőt és tálaljuk.

IMG_20150815_133813

Címkék: , ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Bjorn És Kitti Ujhelyi says:

    Keresek olcsó ötleteket mára 🙂

  2. Bjorn És Kitti Ujhelyi says:

    Jó az ízlésed

  3. Emese Spanderné Bujda says:

    Ezt a receptet biztosan kipróbálom valamikor! 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!